Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Сiчень 2018 13:58

Українців одягли в синьо-жовту форму

Rate this item
(0 votes)

Речник громадянських прав Польщі звернеться до місцевої інспекції праці щодо проведення перевірки на підприємстві Lindab поблизу Варшави, де працівників з України змусили носити синьо-жовту форму.

Про це йдеться у відповіді офісу речника на запит власного кореспондента Укрінформу.
«Речник громадянських прав автоматично ініціював розгляд цієї справи. Речник звернеться до окружного інспектора праці у Варшаві щодо проведення відповідної перевірки. Її результати будуть підставою для аналізу цієї справи і можливих подальших дій речника», — повідомили агентству в офісі речника громадянських прав Польщі.
Як повідомлялось, українські працівники на міжнародному підприємстві Lindab, що спеціалізується на виробництві дахів, ринв і вентиляційних труб, зобов’язані носити синьо-жовту робочу форму. Директор підприємства стверджує, що це полегшує комунікацію, натомість експерти вважають це проявом дискримінації за національною ознакою.
У Lindab працюють 200 осіб, зокрема 40 українців. Польські працівники теж носять різну форму, але колір одягу залежить від того, в якому відділі працює та чи інша людина. Натомість усі українці, незважаючи на те, в якому відділі працюють, носять лише синьо-жовту форму.
Ця ситуація викликала здивування в одного з міжнародних контрагентів польського підприємства. Тож особа повідомила про цей випадок організацію з протидії расизму «Ніколи більше».
Ця справа набула широкого розголосу у польських ЗМІ.

Юрій БА­НА­ХЕ­ВИЧ, Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».