Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Грудень 2016 16:09

Криза – позаду?

Rate this item
(2 votes)

Ук­ра­їн­ський ри­нок пра­ці піс­ля кіль­кох ро­ків проб­лем по­чав ви­хо­ди­ти із за­тяж­ної кри­зи.
Про це за­явив ди­рек­тор з роз­вит­ку Work.ua Сер­гій Мар­чен­ко на прес-кон­фе­рен­ції в Укр­ін­фор­мі.

«2016 рік — це перший рік, який був відносно спокійним на фронті, у нас було звідти менше поганих новин, і мені здається, що це дуже сильно вплинуло на ринок праці, принаймні ми бачили збільшення активності роботодавців. Тобто як тільки у країні стало більше стабільності, ми одразу ж побачили, що це вплинуло на кількість людей, яких роботодавці наймали.
У середньому зростання кількості вакансій у цьому році становило приблизно 62% по відношенню до минулого року. Це дуже достойний показник, який демонструє, що український ринок праці нарешті після кількох років проблем почав виходити із затяжної кризи», — сказав Марченко.

За його словами, за минулий рік Work.ua відвідало 28 млн унікальних користувачів, а загалом було 159 млн відвідувань, і всі ці користувачі проглянули більше одного трильйона сторінок.
«Зараз на Work.ua майже 2 млн резюме українців. Головний показник, що характеризує ринок праці, — це кількість вакансій, які розміщують роботодавці. Цей показник демонструє, у якому стані перебуває економіка. Чим більше у роботодавців є роботи, тим більшу кількість найманих працівників вони потребують.
Це означає, що чим більше вони розміщують вакансій, тим краще у них ідуть справи і тим більше попиту на працю українців. Приємно зазначити, що у цьому році не було жодного місяця, коли кількість вакансій була меншою, ніж торік. Зростання розпочалося у другому кварталі, а найбільше вакансій було у червні», — зазначив Марченко.
Він також повідомив, що одними із найбільш затребуваних професій в Україні у 2016 році були ті, що пов’язані з продажем, зокрема менеджер із продажу та продавецьконсультант.
«Як і минулого року, одними із найбільш затребуваних професій були ті, що пов’язані з продажем. Зараз у нас на першому місці — менеджер із продажу. Таких вакансій на нашому сайті нині майже 7 тис. На другому місці — продавецьконсультант, на третьому — водій, на четвертому — бухгалтер, а замикає п’ятірку — торговельний представник», — сказав Марченко.
Він зауважив, що у першій п’ятірці є професії, які наразі можна назвати потенційно зникаючими — водій та бухгалтер. При цьому водії заробляють найбільше у категорії затребуваних професій, їх середня заробітна плата становить понад 9 тис. грн. Менеджерам з продажу пропонують неповних 8 тис. грн, трохи більше 6 тис. грн — продавцямконсультантам. Найменше із затребуваних професій заробляють касири — у середньому 4500 грн.
При цьому, за його словами, перше місце — за кількістю пропозицій про роботу посідає Київ, тут третина всіх вакансій сайта — 36796. На другому місці Дніпро, а на третьому — Харків. Далі — Одеса та Львів.
Найбільше заробляють у Київській області, Одесі, Харкові, Миколаєві та Дніпрі. Найменше — Рівному, Житомирі, на Волині, у Сумах та Чернігові.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».