Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 13 Жовтень 2016 00:51

Мінімальні соцстандарти зростуть щонайменше на 10%

Rate this item
(0 votes)

Темпи зростання соціальних стандартів у 2017 р. випереджатимуть інфляцію.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло РОЗЕНКО, повідомляє Урядовий портал.
«Ми прогнозуємо, що інфляція у 2017 р. не перевищить 8%, а соціальні стандарти — мінімальні зарплати, мінімальний розмір пенсій, вся заробітна плата бюджетників — зростуть щонайменше на 10%», — сказав він.
Водночас П. Розенко зауважив, що в разі поліпшення економічної ситуації уряд зможе значно підвищити соцстандарти.
«10% — це мінімально те, що ми можемо гарантувати вже зараз, але якщо економічна ситуація буде покращуватися, економіка буде давати більше ресурсу, якщо ми побачимо, що в бюджеті з’являться додаткові кошти, уряд прийме рішення про більш cуттєве підвищення соціальних стандартів», — запевнив віце-прем’єр-міністр.

Він також нагадав, що з 1 грудня цього року відбудеться чергове підвищення мінімальних соціальних стандартів — у середньому на 10%.
Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що субсидію можна отримати навіть за наявності боргу за житлово-комунальні послуги, узгодивши при цьому графік погашення заборгованості.
«Якщо людина не може самостійно заплатити за житлово-комунальні послуги, вона повинна скористатися системою субсидій, і держава частину заплатить за неї. Субсидію можна отримати, навіть маючи борг за житлово-комунальні послуги. Безумовно, при цьому потрібно узгодити графік погашення боргу, але субсидія все одно буде надана», — сказав він.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».