Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Вересень 2016 05:00

Зарплата вчителям має зрости на третину

Rate this item
(0 votes)

Усі пе­да­го­гіч­ні пра­ців­ни­ки 8–12 роз­ря­ду ма­ють під­ня­ти­ся вго­ру по та­риф­ній сіт­ці на два роз­ря­ди. Ра­зом із за­галь­ним під­ви­щен­ням зар­пла­ти бю­джет­ни­ків це до­зво­лить збіль­ши­ти зар­пла­ту вчи­те­лям на тре­ти­ну, за­яви­ла мі­ністр осві­ти і на­уки Ук­раї­ни Лі­лія ГРИНЕВИЧ під час роз­мо­ви з осві­тя­на­ми Львів­щи­ни, по­ві­дом­ляє прес-служ­ба МОН.
«На 2017 р. ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої категорії оплачується по 12 тарифному розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, — по 15му. Цей розрив має бути подолано», — зазначила Л. Гриневич.
Просування вгору на два розряди по тарифній сітці дасть можливість підвищити зарплату педагогічним працівникам на 500–800 грн.

Також додатково відбуватиметься підвищення зарплати для всіх бюджетників через підвищення мінімальної зарплати. Таким чином, з урахуванням усіх факторів зарплата вчителям у наступному році підвищиться приблизно на третину.
Міністр освіти і науки також зауважила, що зміни лише зарплати недостатньо, про що свідчить досвід різних країн світу.
Як вважає міністр, слід не тільки піднімати зарплату вчителям, а й змінювати систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в Законі «Про освіту». «Ми маємо більше мотивувати кращих, бо вони мають стати агентами змін — тут ідеться про добровільну сертифікацію вчителів. Ми маємо ставити нові вимоги до методик викладання — тоді це буде процес, що відобразиться на результативності і якості навчання дітей», — наголосила Л. Гриневич.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».