Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Червень 2015 05:17

Арсеній Яценюк: «держава компенсує всім малозабезпеченим громадянам економічно обґрунтовані тарифи»

Rate this item
(0 votes)

Людина не повинна турбуватися, що в неї через низькі життєві стандарти не вистачає коштів на оплату послуг ЖКГ. Той, кому не вистачає грошей на оплату житлово-комунальних тарифів, має отримати від держави субсидію, заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів, інформує прес-служба уряду.
Він зазначив, що уряд очікує призначення субсидій близько 2 млн родин, а це майже 6 млн громадян.


У рамках роботи з енергоефективності країни і в першу чергу допомоги громадянам країни пройти цей складний період у житті України, пов’язаний з ринковими цінами і тарифами, насамперед на енергоресурси, — програма житлових субсидій є завданням номер один до кінця поточного року для уряду, Міністерства соціальної політики і всіх органів виконавчої влади на місцях, наголосив А. Яценюк.
Прем’єр-міністр доручив Міністерству соціальної політики поінформувати громадян, які зараз подають документи на отримання субсидії, про автоматичне її надання з початку опалювального сезону. Усім особам, які подали заяву на субсидії, але яким не було призначено субсидії через те, що вони матимуть право на її призначення з початку опалювального сезону, надсилатимуть письмові повідомлення, що їхня заява отримана, вони є в базі даних і їм непотрібно знову подавати заяву, а з наступного опалювального сезону їм автоматично надішлють інформацію про те, що субсидія призначена.
А. Яценюк також зауважив, що субсидія буде призначена за період з 1 квітня цього року. «Якщо хтось отримав платіжку без зазначення про те, що субсидія була нарахована, то все одно, починаючи з 1 квітня поточного року, ми скомпенсовуємо цим людям 100% субсидії за весь період з 1 квітня», — пояснив він.
Глава уряду нагадав, що держава передбачила в бюджеті 24,5 млрд грн на субсидії для малозабезпечених громадян України, і доручив головам обласних державних адміністрацій разом із районними держадміністраціями невідкладно провести колегії з питань призначення субсидій, а також тренування працівників Міністерства соціальної політики щодо призначення субсидій.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».