Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Сiчень 2019 01:33

Епіфаній заявляє про мирне приєднання парафій попри провокації РПЦ

Rate this item
(0 votes)

РПЦ про­дов­жу­ва­ти­ме про­ти­стоя­ти Пра­во­слав­ній церк­ві Ук­раї­ни, але про­цес пе­ре­хо­ду па­ра­фій до но­вої церк­ви ни­ні від­бу­ває­ть­ся мир­но і три­ва­ти­ме так на­да­лі.

Про це заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній в інтерв’ю грецькому виданню TaNea, переклад якого опубліковано на сторінці митрополита у Facebook.

«Російська православна церква буде протистояти. Вона це робила, робить і буде робити. Окрім її намагань переконати інші церкви не визнавати українську, Москва намагається посіяти розбрат серед вірян-українців», — зазначив він.
Водночас митрополит нагадав, що уже чули від російської сторони, що якщо Томос Україні нададуть, то буде значний супротив, проллється кров, але підкреслив, що до цього часу йде цілком мирний процес приєднання парафій до ПЦУ.
Митрополит Епіфаній запевнив, що буде докладено всіх зусиль, аби цей процес так тривав і надалі.
«Зараз ми закликаємо, щоб усі православні жителі в Україні об’єдналися навколо єдиної автокефальної Православної церкви. Звичайно, цей процес займе час. І перш за все тому, що ми хочемо, щоб він відбувся мирно і ґрунтувався на любові та взаєморозумінні. Тому ми не ставимо часових рамок.
Ми маємо закласти правильні духовні засади. На відміну від тих, хто ворожий до нас, ми зобов’язані забути всі суперечки. Як християни — простити, відкрити свої обійми і сказати, що відтепер ми готові мирно будувати наше спільне майбутнє. Наше церковне майбутнє», — розповів предстоятель.
Разом із тим митрополит зауважив, що в Україні буде певна кількість парафій, які підпорядковуватимуться РПЦ.
«Це логічно і ми не маємо жодних заперечень проти цього. Російська православна церква може піклуватися про своїх віруючих на території України. Ті, хто вирішить залишитися в російській церкві, не повинні відчувати жодного виду тиску.
Ці парафії повинні мати рівні права з тими, що належать до Православної церкви України. І поступово, я вважаю, наші відносини будуть нормалізовані, наші народи відновлять дружбу, добрі і мирні стосунки», — переконаний Епіфаній.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».