Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Липень 2019 15:12

Пат у Венесуелі

Rate this item
(0 votes)

Посланці лідера опозиції Хуана Гуайдо і президента Ніколаса Мадуро повернулися на караїбський острів Барбадос і відновили переговори. Але жодних перспектив порозуміння поки не видно.
Щоправда, делегації виглядали серйозно. З боку Мадуро переговори ведуть міністри транспорту і закордонних справ. Гуайдо представляє його заступник в опозиційному парламенті.
Але дуже серйозними є розбіжності в позиціях. Опозиція, яка відмовляє режиму Мадуро у праві на управління через його махінації під час минулорічних президентських виборів та терору щодо опозиції і цивільних, вимагає його відставки, створення тимчасового уряду і нових виборів під міжнародним контролем.

Натомість Мадуро не погоджується і хоче прискорених парламентських виборів, тобто заміни єдиної, опанованої опозицією інституції, яку він не контролює після повної ліквідації розподілу влади.
Гуайдо, який 23 січня оголосив себе тимчасовим президентом і якого легітимним лідером вважають уже понад 50 держав, добре знає, що нескінченні розмови про ніщо зруйнують його репутацію.
Однак сторони розмовляють, щоб показати, що опозиція діє мирними засобами і не виключає домовленостей з урядом Мадуро, оскільки цього вимагає міжнародна спільнота, у тому числі ЄС і країни Латинської Америки.
Мадуро у країні майже ніхто не підтримує, крім армії і спецслужб, за кордоном він може розраховувати на Китай, Росію і Кубу. Однак він не може бути впевненим, що лояльність армії триватиме вічно і недавно відновив чистки, арештовуючи справжніх чи уявних змовників.
Останніми роками через бідність із країни втекли близько 4 мільйона осіб. За даними FAO, понад 21% із 32 мільйонів венесуельців голодують або недоїдають.

Петро ПЕТРІВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».