Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Травень 2018 08:12

У соді виявлено речовину, що допомагає при деяких хворобах

Rate this item
(0 votes)

Експерти з Медичного коледжу Джорджії (США) виявили, що розчин харчової соди має протизапальний ефект і може допомогти лікувати або запобігти ревматоїдному артриту та іншим захворюванням.
Коли здорова людина випиває розчин харчової соди, або бікарбонату натрію, шлунок виробляє більше кислоти, щоб перетравлювати наступну порцію їжі, ланцюжком викликаючи імунну відповідь.

Аналізи показали, що селезінка, а також кров у нирках містили менше запальних клітин і більше протизапальних. Тобто сода може запобігти захворюванню нирок. У свою чергу, людина із захворюванням нирок більш схильна до ризику серцевих захворювань та остеопорозу.
За повідомленням учених, харчова сода також спонукала організм виробляти більше регуляторних Тклітин, що запобігає нападу імунної системи на власні тканини.
Протизапальний ефект соди тривав близько чотирьох годин. Науковці вирішили, що вона може бути потенційно безпечним і дешевим засобом лікування запальних захворювань.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».