Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 16:14

Київський міжнародний напівмарафон 2019

Rate this item
(0 votes)

Між­на­род­ний ки­їв­ський на­пів­ма­ра­фон 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2019 ро­ку збе­ре ре­корд­ну кіль­кість учас­ни­ків.

13 тисяч бігунів із 52 країн світу візьмуть участь цього року в Міжнародному київському напівмарафоні 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon, який уперше проходитиме в оновленому дводенному форматі — 6-го та 7 квітня. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

«Цього року ми вирішили провести захід у два дні задля того, аби всі учасники змогли комфортно пробігти, та для того, аби скоротити час перекриття вулиць», — зазначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
6 квітня проходитимуть забіги Mini Marathon 4,2 км, сімейний забіг Family Walk на 1 км та дитячі забіги, а наступного дня — забіги на дистанції 10 км та 21,075 км.
Змін зазнали також дистанції в рамках 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon: до програми повертається дистанція у 10 км, кожен фінішер якої отримає медаль, замість дистанції у 5 км буде дистанція 4,2 км, а також командний забіг 4х21 км, призери якого отримають грошову винагороду. Натомість організатори події відмовилися від дистанцій 2 км, 5 км та естафети 2х10 км. Естафета 4х5 км залишиться без змін.
Уперше в Україні відбудеться престижний міжнародний старт — чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій. Він проходитиме 7 квітня в рамках Київського напівмарафону 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon.
Зазначається також, що призовий фонд 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon значно збільшився порівняно з торішнім. Цього року він становить 703000 гривень, що майже на 470000 гривень більше за попередній.
Переможці головної дистанції отримають 2000 євро, за друге місце — 1500 євро, за третє — 1000 євро, за четверте — 750 євро та 500 євро — за п’яте місце. Якщо атлет установить рекорд траси, то він додатково матиме ще 1000 євро.
Українські атлети також можуть позмагатися між собою за рекорд траси, адже переможець здобуде 5000 гривень. Збільшаться призові також серед вікових категорій: переможці отримають по 1500 гривень, за друге і третє місце — 1000 і 800 гривень.
Напівмарафон став повноправним членом Асоціації міжнародних марафонів (AIMS) і має престижний статус — IAAF BRONZE LABEL. Цього року організатори заходу виконуватимуть усі вимоги для здобуття SILVER LABEL.
Нині організатор заходу, компанія Run Ukraine, підтвердив участь елітних спортсменів із 5 країн: українці Олександр Сітковський, Роман Романенко, Дмитро Лашин, Ольга Котовська, Софія Яремчук, Віта Потерук, Дар’я Михайлова, а також атлети з Ефіопії, Кенії, Марокко, Еритреї.
У рамках Київського напівмарафону традиційно проходить «Фандрайзінг марафон. Весна». Його мета — збір коштів на підтримку проектів 14 благодійних фондів на платформі Української біржі благодійності. Збір коштів триватиме до 12 квітня включно.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».