Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 16:23

Україні заявила про себе на чемпіонаті світу з гірського бігу

Rate this item
(0 votes)

Враженнями від виступу в складі збірної України на чемпіонаті світу з гірського бігу в Андоррі поділився легкоатлет Сергій Расчупкін, який показав на змаганнях 41-й результат.

«Ставив перед собою завдання — посісти якомога вищу позицію. Зі старту була тактика триматися лідерської групи, і це мені вдавалося до третього кілометра.
Потім тримався двадцятки, але після шести кілометрів почали бігти на висоті 2000 метрів над рівнем моря і це дало по швидкості, оскільки досвіду бігу на таких висотах я не маю і не проводив зборів у високогір’ї. Тож біг з усіх сил, що можу, і на фініші все ж відіграв три позиції.

Щоб швидше прогресувати, не вистачає фінансування, ми все робимо власними силами. Організація хороша, але були недоліки на рахунок трансферу. Наша команда добиралася за власний рахунок, тому ми прилітали у Барселону в різний час.
Тих із нас, хто летів із Будапешта, організатори не зустріли, і ми доїжджали трансфером з іншими країнами набагато пізніше, ніж мав би бути наш.
Участь у чемпіонаті світу — це престиж для держави, за чий би рахунок спортсмени не їхали. Всі дуже задоволені тим, що змогли виступити під синьо-жовтим прапором і заявити на весь світ про те, що і в Україні є гірські бігуни.
Тож те, що ми взяли участь у цьому чемпіонаті і показали хороші результати, це вже успіх», — сказав Расчупкін в інтерв’ю прес-службі ФЛАУ.
34-й чемпіонат світу з гірського бігу (вгору) 16 вересня проходив в Андоррі горами над Канільйо. Сергій Расчупкін фінішував 41-м у змаганнях серед чоловіків. Дистанцію 11,9 км із набором висоти 1028 м і спуском 117 м він подолав за 1:03.43 год.
У змаганнях серед жінок на цій же дистанції Олена Китиця стала 49-ю (1:19.39 год), а Катерина Карманенко — 59-ю (1:24.11 год).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».