Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Березень 2018 12:58

Українськи збірним заборонили брати учать у знаганнях у Росії

Rate this item
(0 votes)

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє національним збірним України брати участь у спортивних змаганнях на території Росії.
Про це Жданов повідомив у Facebook, оприлюднивши фото документа.

«Весь час, поки йде війна на сході, Україна врегульовує відносини з країною-агресором. Два роки тому ми розробили і видали наказ міністерства, який стосувався участі спортсменів української збірної у спортивних змаганнях, які проходять на території Росії.

Ми говорили «так» офіційним змаганням, чемпіонатам світу і Європи, етапам Кубків світу, іншим турнірам, які організовують міжнародні спортивні федерації, які є частиною лізензійних змагань.
Ми говорили «ні» комерційним змаганням, сумнівним приватним кубкам, які часто організовують російські бізнесмени і які не проходять під патронатом міжнародних федерацій», — зазначив міністр.
Жданов нагадав, що за ці два роки прапор України піднімався на території Росії десятки разів, лунав наш гімн.
«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ — про те, що згідно з нещодавно прийнятим Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» українські спортсмени не братимуть участі в жодних змаганнях, що проходять на території РФ. Текст цього наказу — перед вами», — зазначив урядовець.
Міністр додав, що змагання в Росії з огляду на внутрішню і зовнішню політику цієї держави є просто небезпечними для українських спортсменів.
Жданов також учергове закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту та яка є порушником кодексу ВАДА.
Як повідомляв Укрінформ, 13 березня Жданов закликав Федерацію біатлону України бойкотувати етап Кубка світу з біатлону в російській Тюмені. Згодом стало відомо, що збірна України з біатлону не братиме участі у цих змаганнях.
Раніше повідомлялося, що команда українських біатлоністів поїде на завершальний етап Кубка світу, який проходитиме в російській Тюмені з 20-го по 25 березня, найсильнішим складом.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».