Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Березень 2018 22:03

Головні миттєвості Пхенчхан

Rate this item
(0 votes)

Сав­чен­ко, Бьйор­ген, Ле­дец­ка, хлоп­ці з Мек­си­ки і Тон­ги, вбо­лі­валь­ни­ці з КНДР і ба­га­то Він­ні-Пу­хів.
Укр­ін­форм на­га­дує лю­дей та по­дії, з яки­ми у нас бу­де асо­ці­юва­ти­ся зи­мо­ва Олім­пі­ада-2018.

Ве­ли­ка Ма­ріт Бьйор­ген
Норвезька лижниця Маріт Бьйорген виграла в Пхенчхані чотири медалі. Зокрема, вона взяла «золото» у престижному марафоні. Усього в її активі 15 олімпійських нагород у кар’єрі, з них 8 золотих.

Бьйорген стала найтитулованішою спортсменкою в історії зимових Ігор, випередивши свого земляка біатлоніста Уле Ейнара Бьйорндалена.
Додамо, що Норвегія перемогла у медальному заліку Олімпіади-2018. Здобуток норвежців вражає. 39 медалей: 14 золотих, 14 срібних, 11 бронзових.
Не­ймо­вір­на Ес­тер Ле­дец­ка
22-річна чешка стала першою жінкою, яка виграла дві золоті медалі у різних видах спорту на одній Олімпіаді. Спочатку вона сенсаційно перемогла у гірськолижній дисципліні — супергіганті. А потім прогнозовано виборола «золото» у сноубордингу (паралельний гігантський слалом). Секрет успіху Ледецкої простий — не перейматись і насолоджуватись улюбленою справою.
Вбо­лі­валь­ни­ці з Пів­ніч­ної Ко­реї
229 дівчат із КНДР миттєво стали зірками, влаштувавши оригінальну підтримку на хокейному жіночому турнірі Олімпіади. Усі вони були однаково одягнуті і синхронно виконували певні рухи, співали і скандували.
Звісно, така «екзотика» вразила західні ЗМІ, але всі спроби поспілкуватися з дівчатами провалилися. Поза ареною вони поводилися мов запрограмовані роботи, які не помічали нічого навколо себе.
Олім­пі­єць із Тон­ги
Піта Тауфатофуа знову в центрі уваги. Після свого перформансу на відкритті Ріо-2016 і виступу там як тхеквондиста хлопець із Тонги вразив усіх у Пхенчхані. По-перше, він знову пройшовся роздягненим і намазаним маслом на відкритті. І це в серйозний мороз. По-друге, Піта пробіг лижну гонку на 15 км і навіть не був останнім. Через два роки на літній Олімпіаді в Токіо Тауфатофуа виступатиме вже як плавець.
«Зо­ло­то» Аль­они Сав­чен­ко
Головна українка на цій Олімпіаді — фігуристка Савченко виступала вже на п’ятій для себе Олімпіаді і саме з п’ятої спроби виграла золоті медалі. В 2004 році уродженка Обухова переїхала в Німеччину.
На двох останніх Іграх вона брала «бронзу» в парі з Робіном Шолкови, а в Пхенчхані вже разом із Бруно Массо несподівано для всіх стала чемпіонкою. Чому поїхала з України? Усе як завжди — наша Федерація відмовила їй у підтримці.
Юдзу­ру Ха­ню та Він­ні-Пу­хи
Найкумедніший епізод Олімпіади — десант плюшевих Вінні-Пухів після короткої програми майбутнього чемпіона — японського фігуриста Юдзуру Ханю.
Фанатки Ханю знають, що Вінні-Пух — улюблена іграшка японця, тому і закидають його ведмедиками після кожного важливого виступу. І цього разу Вінні приніс успіх Ханю, а всіх ведмедиків він планував подарувати у відповідь корейським дітлахам.
Фі­ніш мек­си­кан­сько­го лиж­ни­ка
Тіньовий герой Олімпіади — 43-річний лижник із Мексики Герман Мадрасо. У гонці на 15 км він фінішував останнім, програвши чемпіону 26 хвилин, але отримав овації стадіону і навіть завершував дистанцію з прапором Мексики. Мадрасо лише рік тому почав займатися лижним спортом і те, що він узагалі доїхав, — це реальний успіх.

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».