Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 18 Сiчень 2018 22:11

Назустріч Олімпіаді

Rate this item
(0 votes)

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив, що на підготовку спортсменів до ХХІІІ зимових Олімпійських ігор у місті Пхенчхан (Південна Корея) з державного бюджету було виділено загалом 265,5 млн гривень.
Про це він розповів на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом протягом 2014–2018 років, тобто протягом усього циклу, на підготовку до Олімпіади було виділено 265,5 млн грн. Зокрема, тільки у 2017 році, крім календарної, існувала окрема олімпійська програма фінансування, яка становить 54 млн грн. У 2018 році — 23 млн грн виділено на підготовку до Олімпіади у лютому», — сказав міністр.
Жданов також підкреслив, що суттєвим внеском українського уряду у створення гідних та соціально справедливих умов для паралімпійців стало значне збільшення призових винагород за медалі. Переможці Паралімпіади отримають 125 тисяч доларів, срібні медалісти — 80 тисяч доларів, бронзові — 55 тисяч доларів.
Крім того, за його словами, понад 20 млн грн було спрямовано на придбання сучасного спортивного інвентарю.
Жданов зазначив, що основні медальні надії українців на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх, які пройдуть з 9-го по 25 лютого 2018 року у Пхенчхані, покладають на біатлон, а також на фрістайліста Олександра Абраменка — в акробатиці.
Він також розповів, що на ХІІ зимових Паралімпійських іграх-2018, які пройдуть у Пхенчхані з 9-го по 18 березня, українські спортсмени виступатимуть у трьох видах спорту — лижних гонках, біатлоні та гірськолижному спорті.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».