Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Серпень 2016 13:28

Прапор України в Ріо понесе Микола Мільчев

Rate this item
(0 votes)

Прапор України на відкритті Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро нестиме олімпійський чемпіон Сіднея, найстарший спортсмен української збірної Микола Мільчев. Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.
В НОК зауважили, що таке рішення ухвалили самі олімпійці під час загальнокомандних зборів в Олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро.
«В цьому році виповнюються 30 років моїх виступів у збірній команді. Для мене це четверті Олімпійські ігри. Я завжди мріяв бути прапороносцем нашої олімпійської команди. Сьогодні моя мрія здійснилася. Спортсмени доручили мені високу честь виконати цю місію. Впевнений, що я з гордістю і відповідальністю нестиму прапор України до олімпійських перемог у Ріо-де-Жанейро», — сказав 48-річний Мільчев.

Микола Мільчев, який змагається у стендовій стрільбі, на Олімпійських іграх в австралійському Сіднеї 2000 року встановив рекорд, який неможливо перевершити — лише повторити. У дисципліні «скіт» він став першим спортсменом в історії Олімпіад, якому вдалося вибити 150 мішеней зі 150 (125 — у кваліфікації та 25 — у фіналі).
ХХХІ літні Олімпійські ігри розпочинаються в Ріо-де-Жанейро 5 серпня і триватимуть до 21 серпня. Україну представлятимуть понад 200 спортсменів у 27 видах спорту.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».