Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Червень 2016 12:41

Європейська вершина Анни Ушеніної

Rate this item
(0 votes)

Екс-чемпіонка світу українка Анна Ушеніна стала чемпіонкою Європи з шахів. Тріумфальна для неї першість пройшла у румунському місті Мамай. У змаганнях брали участь 112 шахісток з усіх країн континенту. Українка провела 11 партій і набрала 8,5 бала — стільки ж було у іспанки Сабріни Гутьєрес Веги.
Але Ушеніна отримала титул найсильнішої шахістки континенту завдяки кращим додатковим показникам. 30-річна шахістка на шляху до чемпіонства не зазнала жодної поразки, виграла шість партій і п’ять разів завершувала поєдинки нічиєю.

Вона отримала путівку на чемпіонат світу, як і інші 13 найкращих учасниць європейської першості. Ушеніна — третя українка в історії, якій підкорилась європейська першість. Раніше титул завойовували Наталія Жукова (2000, 2015) і Катерина Лагно (2005, 2008).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».