Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Квiтень 2016 12:53

Зіркове поповнення

Rate this item
(0 votes)

Від­ра­зу шість укра­їн­ців про­пи­са­ли в між­на­род­но­му «За­лі сла­ви» фех­ту­ван­ня, зро­бив­ши на­ше пред­став­ниц­тво там од­ним із най­біль­ших. Се­ред них — чем­піо­ни та при­зе­ри Олім­пій­ських ігор Гри­го­рій Крісс, Во­ло­ди­мир Смир­нов, Ва­дим Гут­цайт, Сер­гій Го­лу­биць­кий, Вік­тор Пу­тя­тін та єди­на дів­чи­на — чин­на спортс­мен­ка Оль­га Хар­лан.

Нагороди від Міжнародної федерації вручив глава Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Коли за своєю неспішно піднімався 74річний Путятін, колеги пожартували, мовляв, «на доріжці ти рухався швидше!» Замість Глибоцького, який давно живе за кордоном, нагороду отримала його мама Галина. А замість Смирнова — його вдова Емма з онуком.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу 1982 року у поєдинку з Маттіасом Бером із ФРН у суперника Володимира зламалася рапіра, уламок якої пробив маску Смирнова і через око травмував мозок. Чемпіон Олімпійських ігор помер після восьми днів перебування в комі.
«Подія, що відбулася в 1982му, відкинула мене дуже далеко за межі спорту. І зараз я повернулася, — сказала Емма Іванівна. — Мій онук дуже пишається своїм дідом». «Я ріс, коли Володимир виграв Олімпіаду. Було дуже боляче, коли з ним це сталося, — сказав чемпіон Олімпіади 1992 року серед шаблістів Вадим Гутцайт. — Але життя не стоїть на місці. Хочеться, щоб на наших іменах не закінчилося представництво України в «Залі слави».
А Харлан згадала, як у дитинстві на аркуші в клітинку брала автограф у Крісса. «І що, зберегла?» — уточнив у неї герой «Токіо64» і усміхнувся після ствердної відповіді.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».