Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Грудень 2015 18:37

Командна «бронза» біатлоністок

Rate this item
(0 votes)

Ук­ра­їн­ські бі­ат­ло­ніст­ки про­дов­жу­ють ті­ши­ти сво­їх при­хиль­ни­ків. На від­мі­ну від пер­шо­го ета­пу Куб­ка сві­ту у швед­сько­му Остер­сун­ді, ко­ли го­лов­ні лав­ри от­ри­ма­ла ка­пі­тан коман­ди Оле­на Під­груш­на, на дру­го­му ета­пі в авст­рій­сько­му Хох­філь­це­ні ус­піх запи­са­ла на свій ра­ху­нок уся жі­но­ча збір­на. На тре­тю схо­дин­ку в пер­шій у се­зо­ні ес­та­фе­ті під­ня­ли­ся Юлія Джи­ма, Оль­га Аб­ра­мо­ва, Ва­ля Се­ме­рен­ко та вже зга­да­на Під­груш­на.

Наш стартер Юлія Джима традиційно вдало відпрацювала свій етап. Цьому не завадив навіть промах на стрільбі лежачи, бо Юля стріляла настільки швидко, що час на рубежі був майже ідентичним із тими, хто відпрацював без запасних патронів. На фініші етапу Джима була другою, всього секунду програвши чешці Єві Пускарчіковій.

Для Ольги Абрамової, що стартувала другою, головним завданням було впоратися зі стрільбою, адже у швидкості Олі сумнівів не було. Невеликий збій стався у стрільбі стоячи, коли Абрамова змушена була використати запасні патрони і досить довго прицілювалася.
Суперниці на місці не стояли, і до середини гонки українська команда опинилася на шостому місці, але всього в 20 секундах позаду лідирували збірні Чехії та Італії. До цього моменту сталися два гучних провали серед фаворитів: у норвежок Фані Хорн Біркеланд двічі після стрільби стоячи пішла на штрафні кола, а у росіянок додаткові 150 метрів заробила Анна Нікуліна.
Третій етап до старту викликав у вболівальників хвилювання, адже завжди надійна Валя Семеренко виступала після хвороби. Валя відстрілялася без ідеальної точності (три додаткових патрони), але за швидкістю була серед найкращих на етапі поруч із суперницями з Італії (Федеріка Санфіліппо) і Швеції (Елізабет Хогберг).
Збірна Чехії, яка перед тим лідирувала, через неточності Люсії Харватової пішла на штрафне коло. І цим у першу чергу скористалася німкеня Ванесса Хінц, яка вивела свою команду на першу позицію. Але позаду в межах 20 секунд ішли збірні Франції та України, Білорусь (з огляду на відсутність Дарії Домрачевої це сприймається як сенсація), а також команда Італії.
На останньому етапі суперниці припускалися помилок. Німкеня Франциска Пройсс та італійка Доротея Вірер у стрільбі лежачи припустилися по одному промаху, наша Олена Підгрушна і француженка Анаїс Бескон — по два.
На дистанції Пройсс і Вірер були швидшими за конкуренток, і на останньому рубежі саме вони розігрували перше місце. До середини останнього кола Доротея Вірер вирішила вийти вперед, а на підйомі навіть спробувала відірватися від Франциски, але та не поступилася і навіть вийшла вперед, отримавши перевагу на фінішній прямій! Однак італійка більш грамотно розподілила сили на фінішний ривок, і Доротея Вірер якийсь метр дистанції виграла у Пройсс — у часі це становило 0,2 сек!
Олена Підгрушна відпрацювала на останній стрільбі швидко і чітко, хай і з запасним патроном, а згодом видала феноменальне останнє коло, і всі ці чинники дозволили капітанові фінішувати спокійно і з комфортною перевагою від претенденток на подіум.
Далі фінішували польки, француженки і чешки, сьомими з феноменальною стрільбою (всього три запасних патрони) стали білоруски, лише восьмими — норвежки.
Ці результати дозволили українкам у Кубку націй піднятися на друге місце — вище тільки команда Німеччини.
Не такими успішними в естафеті були українські чоловіки — вони стали дев’ятими, першими стали росіяни, за ними розташувалися норвежці та французи.
В особистих стартах минулого тижня відзначилася Ірина Варвинець. На етапі Кубка Міжнародного союзу біатлоністів (або Кубка В) в австрійському Ріднау вона виграла спринт і стала третьою в гонці переслідування. Ці результати дозволять їй стартувати 18 грудня в спринті вже на третьому етапі Кубка світу в словенській Поклюці.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».