Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Грудень 2015 14:33

Неймовірний Бйорндален

Rate this item
(0 votes)

Неперевершений зразок спортивного довголіття продемонстрував на першому етапі Кубка світу з біатлону в шведському Остерсунді норвежець Уле-Айнар Бйорндален. У віці 41 рік 10 місяців і шість днів біатлонні змагання не вигравав ще жодний спортсмен!
96-та, також рекордна в кар’єрі перемога прийшла до Короля біатлону в класичній індивідуальній гонці. Він обрав останню стартову групу, і це принесло йому одразу два бонуси — по-перше, Уле-Айнар знав результати всіх основних конкурентів, по-друге, нестабільний остерсундський вітер на момент його старту дещо вщух, сніг припинився і лижня заглянцювалася, даючи можливість продемонструвати швидкі секунди.

Бйорндален закрив на вогневих рубежах усі 20 мішеней і досяг фінішу за 50 хв 14,5 сек. Швидший на дистанції німець Сімон Шемп одного разу схибив на стрільбі, отримав до свого часу додаткову хвилину і програв легенді світового спорту 27,1 сек. Третім фінішував точний, але повільний росіянин Олексій Волков — 38,2 сек відставання від Бйорндалена.
Найкращим з українців став Сергій Семенов, який стартував у червоній майці переможця в цій дисципліні за підсумками минулого сезону. Піднятися вище 10-го місця цього разу лідерові збірної України завадили два промахи в третій стрільбі. Без них Семенов конкурував би із Шемпом за срібло.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».