Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Грудень 2015 13:31

Кличко програв, але обіцяє повернутися

Rate this item
(1 Vote)

Колись це мало статися, бо життя все ж відрізняється від казок, хоча й вони, до слова, після «жили довго й щасливо» закінчуються словами «померли в один день». Дотеперішній чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версіями WBA, IBF та WBO українець Володимир Кличко програв вперше з 2004 року. У поєдинку проти британця Тайсона Ф’юрі, який протривав усі 12 раундів, судді виставили оцінки 115:112, 115:112, 116:111 на користь претендента.
Ф’юрі, який перед поєдинком в усіх інтерв’ю обіцяв нокаутувати українця, провів дуже грамотний поєдинок і зміг розподілити сили на всі 36 хвилин протистояння. Він не ліз у бійку, а спокійно працював другим номером, намагаючись упіймати чемпіона на контратаці — за рахунок своєї швидкості. Варто також відзначити роботу британця ногами, він добре пересувався в рингу та не давав Володимиру працювати у звичному ритмі.

Окрім того, Тайсон не дав українцеві використовувати головну зброю — джеби. Також у Кличка не виходило активно працювати правою рукою і підключати свій лівий бічний удар. Претендент на кожну атаку українця намагався відповісти своїм ударом, після чого розривав дистанцію.
При цьому британець постійно провокував українця — показово опускав руки, щось говорив. Також претендент діяв у звичному для себе бруднуватому стилі, б’ючи суперника по потилиці й опускаючи низько голову під час клінчів, що спричинило два розсічення на обличчі українця.
Варто зазначити, що такі суперники були в кар’єрі Кличка-молодшого нечасто. Технічні і швидкі опоненти зазвичай поступалися за фізичними параметрами, тому, навантаживши їх у клінчах вагою свого тіла, Володимир міг поступово звести нанівець цей параметр. А гіганти на зразок Маріуша Ваха найчастіше були надто повільними і тому на певному етапі бою таки пропускали разючі удари. У Тайсона Ф’юрі поєдналися атлетизм і швидкість.
Першу половину бою британець провів другим номером, а в другій трохи додав в активності. Однак шукати нокауту британець пішов лише в останніх двох раундах, і тільки тоді Володимиру вдалося декілька разів непогано влучити по суперникові, який став відкриватися.
На той момент стало очевидно, що переваги за очками українець не має. Але, варто визнати, Кличко наприкінці вже настільки втомився, що нокаутувати свого суперника не зміг.
Під час оголошення Майклом Баффером результату бою Володимир був повністю впевнений у своїй перемозі, проте ринг-анонсер назвав інше прізвище переможця. Сам Тайсон Ф’юрі, як здалося, був трохи здивований такому результату.
Судді вирішили одноголосно віддати перемогу молодшому британцеві (Тайсону Ф’юрі нині 27 років). 39-річний Кличко цього разу не зміг довести перевагу досвіду. Згодом Володимир повідомив, що має намір провести реванш проти британського боксера.
«Я приготував різдвяний подарунок для Тайсона Ф’юрі і всіх уболівальників боксу у світі», — сказав Кличко у відеозверненні, поширеному через Twitter. Я скористаюся опцією у своєму контракті про реванш з Ф’юрі і пізніше повідомлю про дату і місце бою», — наголосив екс-чемпіон.
Заяву Кличка прокоментував і його промоутер Бернт Бенте. «Цей бій викличе величезний інтерес у всьому світі і вже може бути анонсований як найбільш довгоочікуваний поєдинок 2016 року. Ми отримали багато запитань від уболівальників і журналістів після бою в суботу», — сказав він. «Новий чемпіон і його суперник дадуть відповідь на всі запитання на рингу», — додав Бенте.
А колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі, також британець Леннокс Льюїс висловив думку, що перемога Тайсона Ф`юрі над Володимиром Кличком буде корисною для боксу.
«Ф’юрі виграв абсолютно чесно і заслужено і довів, що я був неправий. Але більше мене цікавить, де був Кличко упродовж 11 з половиною раундів! Одне я знаю точно — ця подія знову відкриває дорогу для боксерів важкої ваги, і для боксу в цілому це тільки добре. Не думаю, що хтось домінуватиме в цій категорії у наступні десять років. Ф’юрі від початку заявляв про свої наміри. Він вірив у себе і досяг мети. Знімаю капелюха», — заявив Леннокс Льюїс.
Роки беруть своє. Вочевидь, навіть незалежно від результату матчу-реваншу у 2016 році для 40-річного Кличка бій із Ф’юрі стане останнім або передостаннім. І Володимирові, і його старшому брату Віталію варто лише подякувати за ті майже півтора десятка років, упродовж яких їхнє домінування у важкій вазі було беззаперечним.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».