Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Жовтень 2015 15:32

Віктор Постол: сенсаційний чемпіон із Великої Димерки

Rate this item
(0 votes)

Український боксер Віктор Постол в американському місті Карсон (це в сонячній Каліфорнії) виборов титул чемпіона світу за версією WBC у першій напівсередній вазі. У своєму 28-му переможному бою на професійному рингу він нокаутував у десятому раунді аргетинця Лукаса Мартіна Матіссе.
Для багатьох спостерігачів це стало сенсацією — Матіссе виходив на свій 41-й бій у кар’єрі професіонала в статусі беззаперечного фаворита, він має 37 перемог і статус грізного нокаутера — 34 цих тріумфи були здобуті беззаперечним способом.
У списку досягнень Постола нокаутів було значно менше (11 до зустрічі з аргентинцем), але при цьому не було й поразок.
На самому поєдинку в Карсоні було багато українських уболівальників з прапорами, а сам 31-річний Постол вийшов у ринг із футболкою з написом Pray For Ukraine («Моліться за Україну»).


Перші шість раундів бою минули в рівній боротьбі, проте починаючи із сьомого Постол повністю заволодів ініціативою, все частіше став діставати голову Матіссе своїми ударами і комбінаціями. Закінчився бій у десятому раунді, коли Постол упіймав Матіссе ударом правою назустріч, відправивши аргентинця в нокаут.
На момент зупинки бою українець вів перед за записками двох суддів, ще один віддавав перевагу суперникові — все це з різницею в один влучний удар. Безстороння комп’ютерна статистика CompuBox свідчить, що за поєдинок Постол зміг донести до мети 113 ударів з 509 викинутих (22%), у той час як Матіссе — 96 ударів з 281 викинутого (34%).
Після цієї перемоги Віктор Постол став третім чинним чемпіоном світу серед українських професіоналів, склавши компанію Володимирові Кличку та Василеві Ломаченку.
У вівторок, 6 жовтня, Постол на нетривалий час повернувся на Батьківщину, адже тренується він нині у США. Найяскравішими в групі, яка зустрічала боксера в Борисполі, були представники містечка Велика Димерка на Київщині, де живе чемпіон. «Велика Димерка вітає свого чемпіона світу!» — такий плакат тримали в руках земляки Віктора. Вітання були гарячими: чемпіона з його поясом підкидали просто під стелю терміналу аеропорту.
Лише після цього Постол зміг відповісти на запитання журналістів.
«Я довго прагнув до цього титулу і, нарешті, домігся свого. Я довго і наполегливо готувався до поєдинку, провів дуже виснажливий бій. І по праву завоював титул. Я був сильнішим за свого опонента», — сказав чемпіон.
Він поділився і деякими тонкощами поєдинку проти аргентинського фаворита: «Так, я його трошки провокував — і поглядом, і манерою поведінки. Змушував іти вперед, атакувати мене. Я знав, що у суперника мета — нокаутувати мене в першій половині бою, десь за 6 раундів. На щастя, я йому не дав реалізувати план, добре рухався, практично не давав суперникові шансів. Це все результат довгої копіткої підготовки до бою».
А згадуючи момент нокауту, Віктор Постол зазначив: «Я був упевнений, що Матіссе продовжить бій. Та я добре влучив, мабуть, пошкодив око опонентові. Але не думав, що все настільки серйозно. Частіше буває, що відразу розумієш, продовжить суперник бій чи ні. А тут я був напружений до останнього моменту. Тільки коли суддя дорахував до десяти зрозумів, що все».
Перший захист титулу Віктор Постол проведе приблизно за півроку, однак нині про це не думає.
«Я спершу відпочину, а потім вже ми разом з усією командою зберемося і вирішимо, який із численних варіантів вибрати. Пропозицій справді не бракує. Суперників багато. Обирати буде з кого. Зараз навіть не хочу загадувати наперед», — підсумував спілкування з пресою новий чемпіон світу.
Тим часом Всесвітня боксерська рада (WBC) оголосила ім’я офіційного претендента на бій проти Віктора Постола. Ним став непереможний американський боксер Амір Імам. 24-річний Імам дебютував на професійному рингу в 2011 році і відтоді провів 18 боїв, здобувши перемоги в усіх (15 нокаутів).
Останній бій американець проводив у липні, нокаутувавши еквадорця Фернандо Ангуло. Щоправда, функціонери WBC ще не оголосили, чи бій з Імамом відбудеться одразу, чи Постолу дозволять спочатку провести добровільний захист. За правилами WBC боксер, який виграв вакантний титул, повинен провести два обов’язкових захисти, але бувають і винятки.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».