Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Грудень 2014 18:15

«Дніпро» встиг в останній вагон

Rate this item
(0 votes)

На ста­дії плей-оф фут­боль­них єв­ро­куб­ків Ук­раї­ну пред­став­ля­ти­муть три коман­ди. Та ко­ли про участь «Шах­та­ря» й «Ди­на­мо» в на­ступ­них ра­ун­дах Лі­ги чем­піо­нів і Лі­ги Єв­ро­пи від­по­від­но бу­ло ві­до­мо за­зда­ле­гідь, то «Дніп­ру» мог­ло не ви­ста­чи­ти й пе­ре­мо­ги.

Якби в паралельному матчі групи F, що відбувався в Азербайджані, «Карабах» переграв немотивованого переможця квартету — міланський «Інтер», то дніпропетровці опинилися б поза межами Ліги Європи. Та все склалося якнайкраще, хай і не без сторонньої допомоги.
У поєдинку, який відбувся в Києві, перемога була потрібна і «Дніпру», і французькому «Генгаму». Тому в першому таймі моментами французи навіть грали першим номером, а дніпропетровці, здавалося, ніяк не могли знайти свою гру в атаці.


Та в другому таймі господарі почали діяти агресивніше. І забитий на 66-й хвилині гол став закономірним результатом домінування господарів. Руслан Ротань класно пробив зі штрафного, але м’яч замість сітки прийняла на себе стійка, та, на щастя, у потрібному місці в потрібний час опинився Артем Федецький — він із гострого кута зміг пробити повз голкіпера.
Після цього гра стала значно відкритішою — без центру поля, від воріт і до воріт. «Дніпро» міг закінчувати гру з перевагою в три-чотири голи, однак м’яч більше ніяк не хотів іти в сітку воріт гостей. Після ударів Бруно Гами, Калініча, Коноплянки і Матеуса ігровий предмет влучав то в поперечку, то в захисника чи голкіпера, але лінію більше не перетинав. Натомість французи на останніх хвилинах могли зіпсувати українське свято.
Міг це зробити й «Карабах». Та, власне, і зробив, забивши чистий гол уже на доданих хвилинах, але рефері вирішив, що взяттю воріт передувало положення поза грою.
Отже, «Дніпро» став учасником 1/16 фіналу Ліги Європи і в понеділок дізнався про свого наступного суперника. Ним став лідер грецького футболу, 41-разовий чемпіон Греції пірейський «Олімпіакос». У ХХІ столітті цей клуб не ставав чемпіоном лише двічі — у 2004 і 2010 роках. Перший поєдинок «Дніпро» проведе в Україні 19 лютого, на виїзді команда Маркевича зіграє 26 лютого.
Динамівці позмагаються за вихід до 1/8 фіналу з французьким «Генгамом». На відміну від дніпропетровців, кияни перший матч проведуть на виїзді.
Найскладніший суперник буде у донецького «Шахтаря». Зважаючи на друге підсумкове місце гірників у груповому турнірі Ліги чемпіонів, опонент в 1/8 фіналу і не міг бути легким. Та жереб обрав найважчого — мюнхенську «Баварію», яка нині штампує перемоги в бундеслізі. За 16 турів ця команда має 13 перемог і лише три нічиї, відрив від найближчого переслідувача вже 11 очок, а ще й перше коло не фінішувало... Що ж, тим цікавішими будуть зустрічі, які відбудуться 17 лютого в Україні і 11 березня в Німеччині.

Михайло Герасименко та Антон Шульга

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».