Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Листопад 2014 20:50

«Шахтар» дізнався про своє місце

Rate this item
(0 votes)

Донецький «Шахтар» достроково вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, але за перше місце у квартеті Н поборотися не зможе. Таким є головний результат матчів п’ятого туру групового турніру головного клубного змагання континенту.
На поле «Арени Львів» гірники виходили, вже знаючи, що мають перепустку до стадії плей-оф. За годину до початку зустрічі з іспанським «Атлетиком» у Білорусі завершився поєдинок чемпіона цієї країни «БАТЕ» проти португальського «Порту». Гості, які були фаворитами того протистояння, довели свою перевагу з розгромним рахунком 3:0. Білоруси і до гри мали суто теоретичні шанси випередити донеччан, а після поразки їх не стало взагалі.
«Шахтар», який відставав від «Порту» тепер уже на п’ять очок, міг би поборотися за перше місце. Та для цього спочатку треба було перегравати басків у Львові, а згодом — долати португальців на їхньому стадіоні. Підопічні Мірчі Луческу полегшили собі завдання — за два тижні в Португалії жодна з команд турнірної мотивації не матиме.

Зустріч у Львові розпочалася за класичним сценарієм: формальні господарі володіли ініціативою на старті першого тайму, але гості ближче до середини вирівняли гру. В перші 45 хвилин «Шахтар» мав відчутну перевагу, проте попереду чемпіони України особливо нічого не показали, тому й забитих м’ячів львівська публіка так і не побачила.
У другій половині суперники додали у швидкості, і гра стала значно цікавішою — команди відповідали атакою на атаку. Гірники одразу створили кілька моментів, але Коста, Адріано і Тейшейра не змогли витиснути максимум з епізодів, які у них були.
Натомість баски один зі своїх нечисленних шансів не втратили, і на 68-й хвилині захисник Мігель Сан-Хосе після подачі зі штрафного вигулькнув з-за спини Ярослава Ракицького та правильно підставив ногу. Зі сторони здалося, що автор голу все ж устиг побувати в офсайді, але суддівська бригада на чолі з англійцем Марком Клатенбурґом положення поза грою не зафіксувала.
Донеччани після пропущеного м’яча «завелися», Луческу замінив флангових гравців «основи», кинув у бій Марлоса, Бернарда та Фреда, але все ж забити гірникам так і не судилося.
На останніх хвилинах був епізод, в якому арбітр мав ставити пенальті у ворота іспанців, але навіть нічия з «Атлетиком» не повернула б «Шахтареві» шансів на перше місце.
Натомість команда з Більбао стала фаворитом у боротьбі за третю позицію, яка передбачає участь в 1/16 фіналу Ліги Європи. В активі «Атлетика» стало чотири очки, у «БАТЕ» залишилося три. В останньому турі баски прийматимуть білоруський колектив.
«Порту», який набрав 13 очок, виграв змагання за лідерство в групі, у донеччан залишилося вісім.
«Ми були трохи розслаблені після матчів із «БАТЕ». В «Атлетика» було більше мотивації. Іспанці пресингували і добре оборонялися. Вони використали стандартні положення. П’ятову було варто в цьому моменті вийти з воріт, а не залишатися на лінії. До того ж не втримав гравця Ракицький», — згадав про пропущений м’яч Луческу.
«У нас також були гарні моменти і в Кости, і Тейшейри. До того ж незрозуміло, чому суддя не поставив у ворота «Атлетика» чистий пенальті. Це бачив увесь стадіон і гравці, але не суддя.
Нам не дають пенальті, лише один був у матчі з «АПОЕЛем» (це було ще минулого сезону. — Ред.). Звичайно, незадоволений цим результатом, але добре, що вийшли з групи і будемо готуватися взимку до плей-оф», — наголосив головний тренер «Шахтаря».

Михайло  ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».