Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Серпень 2019 14:00

«Динамо» виграло суперкубок України

Rate this item
(0 votes)

Новий футбольний сезон в Україні традиційно стартував матчем за Суперкубок. В Одесі зустрілися кращі команди минулого сезону — «Шахтар» і «Динамо».

Гірники вийшли вперед у доданий до першого тайму час — відзначився Алан Патрік. Після перерви динамівці мали перевагу і на 80-й хвилині Микита Бурда зрівняв рахунок. Через три хвилини Денис Гармаш вивів киян уперед. Матч так і завершився перемогою «Динамо» — 2:1.
«Динамо» виграло Суперкубок України увосьме в історії.
Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич так прокоментував матч за Суперкубок України, в якому його команда обіграла «Шахтар».

«Початок першого тайму був досить агресивним з боку «Шахтаря». Ми припускалися помилок при виході з оборони. Самі створили момент біля своїх воріт, коли Марлос пробивав. Здорово зіграв Денис Бойко.
Коли стали контролювати гру, все виходило, почали створювати моменти. Той же епізод із Вербичем, коли його удар заблокували. «Шахтар» — швидка команда, з досвідченими футболістами, але головне — результат.
Суперкубок? Це більше шоу. Але трофей є трофей. Хтось із хлопців його перший раз виграв, і цей матч залишиться в історії клубу.
Із Денисом Бойком усе нормально. Він живий-здоровий. Циганков і Соль? Функціонально їхній стан — неоптимальний. Вітя готується до виїзду до Львова. Фран теж поїде з нами, а вже на місці визначимося. Ротація теж важлива. Той же Вербич сьогодні виходив не в оптимальному стані і сам попросив заміну.
Матчі з «Брюгге»? Ми поки про них не думаємо. Дивились учора їхню гру в чемпіонаті. Але у нас через три дні матч у Львові. Будемо йти від гри до гри», — розповів Хацкевич.
А от головний тренер «Шахтаря» був відверто засмучений результатом.
«Наша мета — стати чемпіонами. Цієї середи гратимемо перший тур. Що стосується сьогоднішнього матчу, то я засмучений. Гравці теж засмутилися, бо не досягли потрібного результату. Ми сильно грали, більше володіли м’ячем, більше створювали моментів. Але коли ти при цьому програєш — стан убитий.
Футболісти віддавалися грі. Ми добре діяли в перші 20 хвилин, потім гра вирівнялась, але в кінці першого тайму ми забили. У другому таймі «Динамо» забило два м’ячі при трьох створених моментах.
Коли програєш, люди дивляться на результат. Тренери і гравці все аналізують, у них усе інакше. Сьогодні ми грали на хорошому рівні. Проводили атаки через фланги і середину поля. Проте вітаю «Динамо» з перемогою. Вони виграли Суперкубок. Ніколи не буду ховатися і знаходити відмовки», — розповів Каштру.
Найкориснішим гравцем матчу за Суперкубок України-2019 «Динамо» — «Шахтар» за оцінками компанії InStat став захисник киян Микита Бурда.
Гравець національної збірної України за весь матч припустився лише п’яти помилок, повідомляє Zbirna.com.
«Рейтинг ефективності гри Микити Бурди становить 359 балів. За 90 хвилин, проведених на полі, автор першого гола у ворота «Шахтаря» виконав 78 техніко-тактичних дій (ТТД) з браком у 6%. В активі Бурди вісім виграних єдиноборств та 15 відборів, перехоплень і підбирань», — зазначається у повідомленні.
Друге-третє місця у списку корисності також посіли динамівці. Півзахисник Володимир Шепелєв має 301 бал, а голкіпер Денис Бойко — 298.
* * *
Хавбек київського футбольного клубу «Динамо» Денис Гармаш прокоментував перемогу команди у Суперкубку України над донецьким «Шахтарем» (2:1) та свій вирішальний гол.
Гравець зазначив, що «Динамо» перемогло заслужено, повідомляє прес-служба киян.
«Динамо» перемогло заслужено. Вся команда працювала, старалась і досягла результату. Звичайно, у «Шахтаря» було більше моментів, його гравці частіше володіли м’ячем, але ми забили більше, ніж вони... Коли забивав, мені пощастило розвернути захисника і потрапити в кут», — розповів Гармаш.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».