Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Липень 2014 03:00

Африканський провал Капелло

Rate this item
(0 votes)

Ро­сій­ська фут­боль­на збір­на вкот­ре не змог­ла здо­ла­ти ста­дію гру­по­во­го тур­ні­ру чем­піо­на­ту сві­ту. Ро­сі­янам не до­по­ма­гає за­про­шен­ня іно­зем­них на­став­ни­ків — ни­ніш­ній кер­ма­нич коман­ди іта­лі­єць Фа­біо Ка­пел­ло ста­вив звич­ну для се­бе гру від обо­ро­ни, але пе­ре­гра­ти у ви­рі­шаль­но­му мат­чі ал­жир­ців це не до­по­мог­ло.

Попри те, що у двох стартових турах групи H збірна Росії набрала тільки одне очко, у вирішальному поєдинку все було в її руках. Перемога над Алжиром виводила б триколірних в 1/8 фіналу, де на них чекали б німецькі футболісти.
І на старті зустрічі все для росіян складалося — після помилки центральних захисників збірної Алжиру Кокорін безперешкодно пробивав головою приблизно з 11-метрової позначки. Удар вийшов на славу, голкіпер був безсилий — 1:0.
Далі на полі точилася рівна гра, сценарій якої диктував рахунок — росіяни намагалися вберегтися від голу, алжирці шукали шляхів до воріт Акінфеєва. Розв’язка настала на 60-й хвилині, коли після подачі кутового голкіпер збірної Росії припустився другої і останньої на турнірі результативної помилки.


Його незграбність у поєдинку з командою Південної Кореї спричинила нічию в зустрічі з аутсайдером квартету, невпевнений вихід із воріт у протистоянні з алжирцями коштував місця у плей-оф. На м’яч, який перелетів руки Акінфеєва, чекав Слімані — після його удару головою сфера влетіла в порожній кут воріт.
Півгодини росіяни намагалися забити вирішальний гол, але до реальних небезпек поблизу оборонних мурів збірної Алжиру так і не дійшло. Нічия 1:1 принесла алжирцям четверте очко, росіяни з двома пунктами задовольнилися третім місцем. Нижче від них розташувалися тільки корейці (в азійської команди одне очко). Протягом цілого тайму в зустрічі з бельгійцями вони мали чисельну перевагу, але саме в більшості одного разу пропустили — 0:1.
Команда Бельгії з дев’ятьма очками стала беззаперечним переможцем квартету Н.
В один день із восьмою за ліком групою бразильського мундіалю завершували турнір і команди групи G. Щоправда, зважаючи на результати перших двох турів, американців і німців (які мали по чотири бали) цілком задовольнила б нічия, бо в іншому матчі зустрічалися команди Португалії та Гани, котрі здобули тільки по одному очку.
Зрештою, американці були задоволені навіть мінімальною поразкою (0:1), бо за такого результату піддати сумніву їхнє право на місце у плей-оф могла лише розгромна перемога одного із суперників у паралельному матчі. Та розгрому не вийшло — португальці на чолі з Кріштіану Роналду спромоглися перемогти африканську збірну лише з різницею в один м’яч — 2:1.
Отже, останні пари 1/8 фіналу мали такий вигляд: Німеччина — Алжир, Бельгія — США.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».