Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:32

Дива не сталося

Rate this item
(0 votes)

КИ­ЯНИ ПО­КА­ЗА­ЛИ СЛАБ­КИЙ ФУТ­БОЛ І НЕ ЗУ­МІ­ЛИ ПРО­БИ­ТИ­СЯ ДО ЛІ­ГИ ЧЕМ­ПІО­НІВ

Київське «Динамо» не зуміло взяти реванш у «Аякса» за поразку в першому матчі 1:3. Нічия 0:0 в Києві виглядає радше як успіх.
Гості мали безліч моментів, але фортуна і блискуча гра голкіпера Бойка допомогли команді Олександра Хацкевича уникнути повторної поразки.

Матч-відповідь «Динамо» розпочало активно. Було навіть щось схоже на стартовий штурм, зважаючи на кількість кутових. Циганков міг відкривати рахунок, але «Аякс» урятував воротар.

Минуло 10 хвилин, і гра розвернулась в інший бік. «Аякс» притиснув і заробив пенальті. Тадич його не реалізував і здалося, що це повинно додати «Динамо» сил і настрою. Але оборонці киян і далі нервували та помилялися.
Загалом команда Хацкевича помітно поступалась «Аяксу» в класі. Особливо в русі, у швидкості прийняття рішень. У господарів не виходило розганяти швидкі контратаки. А от моменти у воріт Бойка виникали із загрозливою прогресією.
Насправді «Динамо» трималося на волосині. Ледь не кожна атака «Аякса» могла завершитися голом. Утім, нам щастило. Водночас кияни намагались атакувати, але все виходило якось хаотично, без взаєморозуміння між партнерами.
М’яч не контролювали, а отже, ніяких натяків на гостроту і моменти. Циганков і Вербич не отримували зручних пасів, а Супряга, який змінив у нападі травмованого Бесєдіна, загубився на полі.
Після перерви нічого не змінилося. Тотальний брак у передачах і регулярні пожежі біля власних воріт. Єдиний, хто грав на рівні, — це голкіпер киян Бойко, якому ще й допомагав каркас воріт.
Коли минула година гри, у «Аякса» було вже більше 20 гольових моментів! Вражаюча і красномовна перевага. «Динамо» лише якимось дивом уникало пропущеного м’яча. За таких обставин перемога киян у цьому матчі перетворилася на наукову фантастику.
Звісно, Хацкевич хотів щось змінити. Він випустив Гармаша і Шапаренка. Нове тріо в центрі поля Буяльський — Гармаш — Шапаренко мало дати нам перевагу, але вийшов пшик. Навіси у нікуди, непідготовлені удари здалеку — це все, на що «Динамо» спромоглося. Коли стало зрозуміло, що не пішла гра у Вербича, стало зовсім сумно.
Наприкінці гри «Динамо» остаточно забуло про захист, однак «Аякс» продовжував пробачати. Хтось інший і скористався б із такого фарту, але не «Динамо».
Останні хвилини матчу зайвий раз засвідчили безпорадність киян у нападі. Проти суперника рівня «Аякса» команда Хацкевича може хіба що відбиватись, але ніяк не грати на перемогу.
0:0 в такому матчі — це велика вдача української команди. Тепер на неї чекає Ліга Європи, де суперники не такі складні і де можна тепер спробувати скласти з цих футболістів більш гідну команду. Потенціал є у всіх, але для Ліги чемпіонів його замало.
* * *
За результатами матчів у відповідь раунду плей-оф кваліфікації голландський футбольний клуб «Аякс», грецький АЕК і швейцарський «Янг Бойз» пробилися в груповий етап Ліги чемпіонів сезону-2018/19.
АЕК на своєму полі зіграв унічию з угорським «Відеотоном» (1:1), у першому матчі перемогу святкувала грецька команда — 2:1.
Клуб «Янг Бойз» на виїзді виявився сильнішим за загребське «Динамо» — 2:1 (перший матч — 1:1).
Таким чином, київське «Динамо», «Відеотон» і хорватське «Динамо» (Загреб) зіграють у груповій стадії Ліги Європи.
Останні три вакансії заповнили «Бенфіка», ПСВ і «Црвена Звезда», повідомляє Укрінформ.
У раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів португальська «Бенфіка» після домашніх 1:1 у Лісабоні з грецьким ПАОКом упевнено зіграла в Салоніках — 4:1.
Чемпіон Голландії ПСВ відправив у Лігу Європи чемпіонів Білорусі БАТЕ, вигравши 3:2 на виїзді в Борисові і 3:0 — у повторному матчі у себе вдома в Ейндховені.
Переможець останніх п’яти поспіль чемпіонатів Австрії «Зальцбург» за сумою двох поєдинків поступився сербській «Црвені Звезді» за правилом виїзного гола (у гостях — 0:0, удома — 2:2).
Жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА відбулося 30 серпня в Монако. Фінал турніру пройде 1 червня 2019 року на стадіоні «Метрополітано» в Мадриді (Іспанія).

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».