Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 09 Серпень 2018 12:28

Бліда гра. Втрачена перемога

Rate this item
(0 votes)

«Динамо» зіграло внічию 1:1 у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти празької «Славії». За неоднозначної гри кияни вийшли вперед після гола Вербича на 82-й хвилині.
Але традиційний для себе цього сезону рахунок 1:0 динамівці не втримали. На 4-й компенсованій хвилині, рятуючи власні ворота, Кендзьора порушив правила і Гусбауер із пенальті зрівняв рахунок — 1:1.
Як і передбачалося, «Динамо» поступово збудувало в Празі три лінії захисту і намагалося контролювати всі спроби «Славії» наблизитися до воріт. Якусь гостроту господарі створюють лише після навісів.

Гри в нападі у киян як такої і не було. Після моменту Бесєдіна на перших хвилинах гості лише захищалися.
Час минав, а комбінаційна гра у «Динамо» геть не виходила. Півзахисники не могли зв’язати до купи кілька передач, і «Славія» цим користувалась. Атаки і стандарти чехів ставали дедалі гострішими.
Підсумовуючи перший тайм, скажемо, що «Динамо» зіграло так, як і в попередніх матчах, — просто, надійно і без фантазії. Хацкевич не змінив переможної схеми гри від захисту. Водночас «Динамо» не слід було відверто грати на 0:0. Гол на виїзді важить дуже багато, тому ми чекали, що гості все ж вигадають щось цікаве в атаці.
Кращий у складі «Динамо» Вербич мав кілька шансів загострити гру, але кожного разу він грав прямолінійно. Його фінти не виходили, а удари блокували. Гра Вербича в атаці стала уособленням дій киян у цьому матчі. Бракувало акцентованого удару та останнього пасу.
В останні 20 хвилин «Динамо» підсіло. Команда цілком сфокусувалася на грі у захисті, але гравці не завжди встигали за швидкими півзахисниками «Славії». Крім цього, господарі постійно створювали гострі моменти після навісів. Фланги у чехів працювали краще.
Коли здалося, що все, на що здатне «Динамо» цього вечора, — це нетривалий контроль м’яча на чужій половині поля, стався гол Вербича. Гравці «Славії» на мить розслабилися, коли прибирали з поля другий м’яч, Сидорчук хитро закинув на Вербича, а той пробив повз воротаря.
Гол, який узявся нізвідки, міг подарувати «Динамо» чергову перемогу 1:0, але цього разу кияни не дотерпіли. У компенсований час стався епізод із фолом Кендзьори і гол Гусбауера з пенальті. Один із героїв матчу — Бойко міг удар відбити, але трішки не дотягнувся до м’яча.
Результативна нічия в Празі дає киянам трохи більше шансів у матчі-відповіді. Але для цього потрібно якісно посилювати гру. Насамперед у середині поля і на флангах, де «Славія» мала помітну перевагу в другому таймі. Додати мають усі півзахисники «Динамо» на чолі з Циганковим. Ну а Бесєдін повинен уже почати забивати.
* * *
Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич прокоментував нічию зі «Славією» (1:1) в 3-му раунді кваліфікації ЛЧ. Про це повідомляє dynamo.kiev.ua.
«Гра, до якої ми готувалися, сьогодні і була на полі. Багато боротьби, багато верхової боротьби, верхових передач. Початок був гарним, ми контролювали м’яч, про що і домовлялися з хлопцями.
Але коли ми віддавали м’яч супернику, притискалися до своїх воріт — небезпека виникала після підбирань і навісних передач у штрафну. Результат першого матчу задовільний.
Через задуху навіть сидіти було важко, але незручно було обом командам — погода для всіх однакова. Але наші гравці в плані руху витримали.
Вихід Шепелєва на заміну? Він — футболіст, який уміє притримати м’яч. Десь щось у нього виходило, десь — ні. Від нього вимагалося більше тримати м’яч, шукати простір між лініями. Можливо, десь варто було більше взяти гру на себе. Я задоволений, як він вийшов на заміну і зіграв».
* * *
Головний тренер празького футбольного клубу «Славія» Індржих Трпішовскі поділився враженнями від першої зустрічі з київським «Динамо» (1:1) в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА.
Індржих Трпішовскі, зокрема, зазначив, що «Славія» лише перші 20 хвилин матчу «трохи торопіла», потім грала впевнено, створила велику кількість гольових моментів біля воріт «Динамо», а пропущений м’яч вважає «дивним».
«Неоднозначні почуття залишила ця гра. Якби ми не забили м’яча в кінці поєдинку, то зараз, звичайно, не можна було б говорити нічого певного, але цей гол усе змінив. В цілому, якщо говорити про сам матч, то в перші хвилин 20 гри ми кілька торопіли, але потім аж до закінчення зустрічі виглядали в цілому добре.
А в кінці поєдинку ми і зовсім робили невпинний тиск на ворота «Динамо», біля воріт нашого суперника було створено велику кількість гольових моментів. Але ми пропустили дуже дивний гол.
З іншого боку, скаржитися нема на що. У таких матчах усе вирішує реалізація моментів. «Динамо» за весь матч створило два гольових шанси і один із них реалізувало. Ми ж один єдиний гол зуміли вичавити з куди більшої кількості моментів. У підсумку кінцевий підсумок матчу більше на руку нашому супернику.
Чим здивувало «Динамо»? Хіба що виходом Гармаша з перших хвилин. Ми готувалися до того, що на цій позиції зіграє Шепелєв. В результаті кияни, по суті, грали за схемою 4-4-2. Нам же не вдалося зробити на оборону киян серйозний тиск.
Як «Славія» гратиме в Києві? Ключ до успіху — це активна гра в атаці, яку ми сьогодні часто показували. Коли ми були більш пасивними, нам ставало набагато важче встигати за динамівцями на всіх ділянках поля, вони краще грали на підборах і перехопленні.
Прагнутимемо забити м’яч у Києві. З цією метою і поїдемо на матч-відповідь. Думаю, в майбутньому матчі визначальним є те, як складеться перший тайм», — цитує Трпішовскі dynamo.kiev.ua.
* * *
Захисник київського футбольного клубу «Динамо» Микола Морозюк поділився враженнями від першої зустрічі з празькою «Славією» (1:1) в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА.
Микола Морозюк, зокрема, зазначив, що команді було трохи незручно грати із суперником, який сповідує такий стиль гри, у який мало хто грає в Україні.
«Важка гра. В цілому, звичайно, прикро пропустити на останній хвилині. Рахунок 1:0 давав би більше впевненості, але все вирішуватиметься в Києві. Але я думаю, що все-таки 1:1 ще краще, ніж, наприклад, 0:0, і не можу сказати, що ми впевнено так заслужили перемогу.
У господарів теж було достатньо моментів. Вони грають у такий незвичайний футбол. Кожна друга передача довга, гравці під два метри, важко з ними. Боротьба, підбір, фланги, подачі відразу ж.
В Україні мало хто так грає, подібні команди є, але все одно це не те, тут якийсь британський футбол. Важко під них підлаштуватися. Ми розберемо цю гру і в Києві, думаю, буде простіше», — сказав Морозюк у коментарі «Футбол 24».

Святослав ВАСИЛИК,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».