Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Квiтень 2018 14:09

«Шахтар» і «Динамо» вдесяте зустінуться у фіналі кубка України з футболу

Rate this item
(0 votes)

У ви­рі­шаль­но­му мат­чі Куб­ка Ук­раї­ни з фут­бо­лу до­нець­кий «Шах­тар» зі­грає уві­сім­над­ця­те, ки­їв­ське «Ди­на­мо» — вшіст­над­ця­те.

У півфіналі нинішнього розіграшу «Шахтар» змусив зійти з дистанції ФК «Маріуполь» — 5:1, а «Динамо» у гостях перемогло представника другої ліги «Дніпро-1» — 4:1, повідомляє Укрінформ.
Успіх гірникам на харківському ОСК «Металіст» принесли голи бразильців Тайсона, який відзначився на 8-й та 45-й хвилинах, Марлоса (38), нігерійця Оларенваджу Кайоде (74) та Івана Петряка (76), на які у приазовців відповів лише Ігор Тищенко (22).

«Біло-сині» у паралельному матчі на «Дніпро Арені» виграли завдяки влучним ударам Віктора Циганкова, який реалізував пенальті на 28-й хвилині, Володимира Шепелєва (38), Артема Бесєдіна (44) та словенського форварда Беньяміна Вербича (67); у господарів відзначився Ігор Когут (58).
Фінальний матч Кубка України-2018 відбудеться 9 травня на «Дніпро Арені» у Дніпрі.
Команди до цього дев’ять разів зустрічались у вирішальних кубкових поєдинках: кияни виграли п’ять із них, донеччани — чотири. Торік у харківському фіналі «Шахтар» обіграв «Динамо» з рахунком 1:0 (гол: Марлос, 81).
Загалом «Динамо» і «Шахтар» володіли Кубком України по 11 разів.
* * *
Головний тренер київського футбольного клубу «Динамо» Олександр Хацкевич поділився враженнями від виходу команди до фіналу Кубка України після перемоги над «Дніпро-1» (4:1).
«Головне, що наші гравці серйозно поставилися до цієї гри. Були бажання і настрій, ми контролювали хід матчу. Команда «Дніпро-1» сподобалася, вони намагаються грати у футбол, підібрані хороші хлопці, які не просто б’ють м’яч уперед.
Ми готувалися до цього, будували нашу гру на контролі м’яча, але вийшло більше зіграти на перехопленні, відборах у центральній зоні. Були непогані моменти, яких ми вимагали в грі. Залишався крок до фіналу, мінімальну задачу ми виконали.
Коли ми готувалися до цієї гри, я сказав гравцям, що сьогоднішній суперник — це команда не другої ліги, а прем’єр-ліги. Потрібно було серйозно поставитися до гри. Рівень футболістів дніпровської команди, на мою думку, дозволяє грати навіть у прем’єр-лізі.
До 9-го травня ще далеко. Безумовно, в Дніпрі прекрасна арена, чудові умови, шикарне поле, так що, думаю, фінал повинен вийти. А як він складеться, дізнаємося вже після його закінчення», — цитує Хацкевича офіційний сайт ФК «Динамо».
* * *
Головний тренер донецького футбольного клубу «Шахтар» Паулу Фонсека прокоментував перемогу команди над «Маріуполем» (5:1) у матчі 1/2 фіналу Кубка України.
«Ми провели чудовий поєдинок, не дозволивши при цьому зіграти супернику. Гол «Маріуполя» трапився через нашу помилку, в іншому ж гравці чудово проявили себе протягом усіх 90 хвилин.
Ми створили величезну кількість небезпечних, гольових моментів, показали швидкий і красивий футбол. У другому таймі могли забити і більше, але в будь-якому випадку матч у нашому виконанні був хороший», — цитує Фонсеку офіційний сайт ФК «Шахтар».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».