Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Листопад 2016 12:37

Одеса «Шахтарю» не конкурент

Rate this item
(0 votes)

Ле­во­ву част­ку ува­ги при­хиль­ни­ків віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу бу­ло при­ку­то до про­ти­сто­ян­ня між до­нець­ким «Шах­та­рем» та оде­ським «Чор­но­мор­цем». До мат­чу гір­ни­ки пі­дій­шли у май­же опти­маль­но­му скла­ді. Тіль­ки Ра­киць­кий про­пус­кав гру че­рез дис­ква­лі­фі­ка­цію.

Після експериментального складу у Кубку України всі основні гравці повернулися до стартового складу, лише Степаненко відпочивав перед матчем у Лізі Європи.
У «Чорноморця» перед самим матчем виникла проблема з воротарем. Боровик застудився, і Олександр Бабич не ризикнув ставити його у основу, тому зі старту вийшов юний Каневцев. Тренер одеситів вирішив грати проти донеччан у п’ять захисників, щоб стримати небезпечних флангових гравців суперника.
Гірники розпочали матч у швидкому темпі.

І якщо перші 15–20 хвилин моряки досить удало стримували атаки «Шахтаря», то після пропущеного м’яча перевага гірників стала беззаперечною. А прийшов перший гол звідти, звідки ніхто не чекав.
Азарцев, не дивлячись на ворота, неточно віддав на свого голкіпера, той у підкаті намагався виправити помилку партнера, але першим біля м’яча був Феррейра, який і переправив його у порожні ворота — 1:0.
Не встигли одесити прийти до тями, як «Шахтар» забив удруге. Ісмаїлі після передачі з глибини поля зробив простріл до центра штрафного майданчика, де Дентіньйо без перешкод пробив над голкіпером — 2:0.
До закінчення тайму донеччани могли довести рахунок до розгромного, але Бернард та Дентіньйо своїх моментів не використали. Другий тайм розпочався зі шквалу атак підопічних Паулу Фонсеки. І з 46-ї до 51-ї хвилини донеччани могли забивати тричі.
Спочатку Марлос вийшов сам на сам із голкіпером, віддав на Дентіньйо, який мав робити дубль, але не влучив у вільний кут воріт. У наступній атаці Бернард влучив у стійку. А вже через дві хвилини він знову мав відмінну нагоду, але з 11 метрів влучив у захисника.
Ще один момент був у Дентіньйо, але тут уже голкіпер зіграв бездоганно. Після цього «Шахтар» збавив темп. Гірники грали немов на тренуванні.
Після кількох замін був один момент і в «Чорноморця». Коркішко віддав довгу передачу на Хочолаву, і той, опинившись на ударній позиції, у ворота не влучив. У донеччан на останніх хвилинах запам’ятався Борячук. Він після виходу сам на сам пробив повз голкіпера, але й повз ворота.
Таким чином «Шахтар» здобув чергові три очки і зміцнив свою лідируючу позицію. Підопічні Фонсеки за дев’ять днів зіграли вже четверту гру і у всіх чотирьох матчах здобули перемоги. А для «Чорнорморця» це вже друга поразка поспіль після восьмиматчевої безпрограшної серії.
Київське «Динамо» здобуло легку перемогу в домашньому матчі проти львівських «Карпат». Гості в цій грі спробували зіграти від оборони з розрахунком на контратаки, однак ця тактика не спрацювала. Киянам уже на 18-й хвилині вдалося відкрити рахунок після помилки оборони львів’ян.
А завершив цю атаку Артем Бесєдін, який ударом з-за меж штрафного майданчика змусив капітулювати Мисака. «Карпати» спробували перехопити ініціативу, але в першій половині гри створити реальну небезпеку біля воріт Рудька їм не вдалося.
Чого не скажеш про його візаві Мисака. Йому на 27-й хвилині довелося вдруге витягати м’яч із сітки власних воріт. Цього разу відзначився Віда, який виграв повітря після кутового. Після цього інтрига практично зникла. У «Карпат» м’яч не тримався, тому розраховувати на успіх за такого перебігу подій команда Дулуба не могла.
Лише після перерви у грі левів з’явилися певні тактичні зміни і команда атакувала більш активно. Щоправда, кияни дали супернику більше простору, маючи комфортну перевагу в рахунку. І навіть при цьому львів’яни не змогли створити хоча б кілька реальних нагод для взяття воріт Рудька.
За рахунок швидкого переходу від оборони до атаки львів’яни непогано працювали флангами. Але наприкінці зустрічі гості знову почали провалюватися в обороні і в одному з таких моментів кияни заробили перспективний стандарт. З лінії штрафного майданчика взявся пробивати Морозюк, який зробив це без шансів для голкіпера — 3:0.
А ще через хвилину кияни змусили знову помилитися оборону суперника. Буяльський віддав на Оріховського, і той спокійно розстріляв ворота Мисака. «Карпати» змогли відповісти м’ячем Завійського після стандарту. Як підсумок — перемога киян з рахунком 4:1, проте говорити про вихід із кризи поки що зарано.
Після нічиєї з «Ворсклою» безпрограшна серія «Олександрії» досягла шести матчів. Починаючи з восьмого туру команда Володимира Шарана записала на свій рахунок три перемоги та тричі зіграла внічию. Протягом цього часу аграрії забивали у кожному матчі (на їхньому рахунку 13 м’ячів) й таким чином спростували тезу про те, що ця команда не здатна успішно грати в атаці.
Наразі команда з регіону з обласним центром у Кропивницькому посідає четверту сходинку в турнірній таблиці, випереджаючи донецький «Олімпік» на один бал.
Полтавська «Ворскла» нагадала, що уроки англійського клубу «Манчестер Юнайтед» 1999 року не забуті. Як і команда Алекса Фергюсона в тріумфальному фіналі Ліги чемпіонів, підопічні Василя Сачка зуміли здобути позитивний результат у протистоянні із суперником, коли домоглися прихильності Фортуни на останніх хвилинах матчу.
Гравці «Ворскли» забили двічі. Важливо, що при цьому не все гаразд із мікрокліматом у клубі, адже є підтверджені факти існування значних заборгованостей із заробітної плати.
Нападник «Олександрії» Роман Яремчук забив найшвидший гол в історії вищої ліги українського футболу. У воротах полтавської «Ворскли» м’яч побував, коли на годиннику матчу набігло лише 7.8 секунди. Попередній рекорд належав нападнику Олександру Косиріну, який у футболці одеського «Чорноморця» забив гол у ворота «Металіста» на дев’ятій секунді.
Цікаво, що найшвидше взяття воріт в українському футболі було зафіксовано на 3,5 секунді. У 2008-му у матчі першої ліги форвард Роман Войнаровський, який тоді грав у складі «Кримтеплиці», з центра поля забив у ворота «Фенікса-Іллічівця».
А щодо Романа Яремчука, то він став найкращим гравцем 13-го туру. Форвард команди Шарана забив два м’ячі у ворота «Ворскли». В останніх чотирьох поєдинках Яремчук відзначився п’ятьма влучними ударами, коли оформив дублі у ворота «Дніпра» й «Ворскли», а також забив на останніх хвилинах «Шахтарю» у Кубку України.
З урахуванням того, що київське «Динамо», якому належить цей форвард, не має стабільного забивного нападника, Яремчук може сподіватися на світле майбутнє для себе, якщо продовжить і далі забивати.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 13-го ту­ру:
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Во­линь» (Луцьк) — 2:1
Го­ли: 0:1 — Дудик (25), 1:1 — Поступаленко (31), 2:1 — Гришко (52)
«Шах­тар» (До­нецьк) — «Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Феррейра (24), 2:0 — Дентіньйо (30)
«Ди­на­мо» (Ки­їв) — «Кар­па­ти» (Львів) — 4:1
Го­ли: 1:0 — Бесєдін (18), 2:0 — Віда (27), 3:0 — Морозюк (80), 4:0 — Оріховський (83), 4:1 — Завійський (84)
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — «Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) —2:1
Го­ли: 1:0 — Петряк (15), 2:0 — Кулач (60), 2:1 — Загальський (90+1, пен.)
«Вор­скла» (Пол­та­ва) — ФК «Олек­сан­дрія» — 2:2
Го­ли: 0:1 — Яремчук (1), 0:2 — Яремчук (21), 1:2 — Кобахідзе (90+1, пен.), 2:2 — Одарюк (90+3)
«Сталь» (Кам’­ян­ське) — «Дніп­ро» — 1:1
Го­ли: 1:0 — Комваліус (51), 1:1 — Вакулко (70).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».