Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Жовтень 2016 10:14

Фаворити гальмують ходу

Rate this item
(0 votes)

В заключному турі першого кола чемпіонату України з футболу у прем’єрлізі два гранди українського футболу — «Динамо» та «Шахтар» недорахувалися очок у протистояннях зі своїми суперниками. Пригадати, коли востаннє вітчизняні гегемони синхронно втрачали очки, не так легко.
Таким чином, черговий тур склався на користь у першу чергу луганської «Зорі», яка завдяки власній перемозі та нічиї «Динамо» наздогнала киян у турнірній таблиці.
Поєдинок проти «Шахтаря» став історичним для «Олімпіка». Команда Романа Санжара, яка приймала свого суперника у Сумах, уперше не програла своєму «старшому брату».

Загалом, за моментами «Олімпік» навіть був ближчим до перемоги, проте по грі нічия — закономірний результат у цій зустрічі.
«Олімпік» дуже грамотно діяв в обороні, не даючи супернику створити гострі моменти. В атаці гірники нічим не вразили, а заміна непомітного в цій грі Феррейри на Селезньова, яка напрошувалася ще в першому таймі, чомусь відбулася ближче до завершення матчу.
При цьому номінальні господарі швидко виходили з оборони в атаку і Андрію П’ятову у воротах доводилося серйозно попрацювати. На старті другої половини «Олімпік» мав виходити вперед після того, як Поступаленко обіграв голкіпера, проте не забив у порожні ворота. А перед цим Кучер подарував супернику м’яч перед воротами, однак Танчик пробив значно вище.
Гірники, у свою чергу, вийшли вперед на 74й хвилині. Після подачі з кутового на добиванні першим був Ордець, який і переправив м’яч у сітку. Щоправда, команда Паулу Фонсеки недовго вела в рахунку і вже за чотири хвилина Матяж на дальній стійці замкнув простріл Немчанінова і повернув на табло рівновагу.
«Шахтар» наприкінці зустрічі спробував піти на штурм, проте навіть вихід Селезньова, Едуардо і Дентіньйо не зміг врятувати віцечемпіона від втрати очок. «Олімпік», у свою чергу, вистояв до фінального свистка, а тому заробив одне очко та підвищені преміальні від керівництва і величезну подяку від фанатів «Динамо».
Після зустрічі тренер гірників Паулу Фонсека заявив, що основна проблема, через яку його клуб не зміг здобути перемогу,— незадовільний стан газону, на якому через високу траву гірники не могли швидко контратакувати. Однак не обійшлося тут і без втоми провідних футболістів, які нещодавно провели матчі в складі національних збірних, а також недооцінки суперника.
Ро­ман Сан­жар, го­лов­ний тре­нер «Олім­пі­ка»:
— Радий за хлопців, які витратили багато сил і емоцій у цьому матчі. Молодці, що дотерпіли, не розвалилися після пропущеного м’яча. Дуже складно грати з командою, яка переважає в класі. Стан газону? Це правда, що на такому полі легше руйнувати, ніж створювати. Воно було однаковим для всіх. Це очко стане позитивом для нас, зважаючи на подальші матчі.
Київське «Динамо» не зуміло скористатися подарунком від «Олімпіка». Напевно, найгіршого першого тайму, ніж у матчі з «Чорноморцем», Сергій Ребров ще від своєї команди у нинішньому сезоні не бачив. На 11й хвилині гри Хачеріді порушив правила у власному штрафному майданчику, добряче зачепивши Хобленка, однак арбітр зустрічі Ігор Пасхал із Херсона пенальті не призначив. Мабуть, що побоявся.
На цьому проблеми «Динамо» не закінчилися. Повальний брак при передачах, обрізки в обороні при поперечних передачах — ось усе, що показала команда Реброва в перші 45 хвилин. І при цьому «Динамо» забило гол на 30й хвилині, коли м’яч вдало впав на голову Мораєса після відскоку від поперечини, і бразилець відправив його у порожні ворота.
Моментів же біля воріт киян вистачило б на кілька матчів. Хобленко на пару з Татарковим могли забивати як мінімум тричі, але не влучали у ворота Рудька. У «Динамо» просто жахливий матч провели Рибалка з Хачеріді. Те ж саме стосується і флангів, де грали Макаренко із Сілвою.
У другому таймі динамівці додали. Моментів біля воріт киян не було, а ось динамівці могли збільшити рахунок. На старті другого тайму не використали виходи сам на сам із воротарем Громов та Мораєс.
До того ж Громов примудрився влучити у поперечину, пробиваючи у порожні ворота. Одесити явно здали фізично. Здавалося, що цей матч «Динамо» легко доведе до перемоги. Однак, на відміну від киян, одесити грали до останньої хвилини і заслужили на нічию. На четвертій доданій хвилині господарі побігли в останню атаку і після навісу Люльки в штрафний майданчик Хачеріді красиво ударом головою зрізав м’яч у власні ворота — 1:1.
Олек­сандр Ба­бич, го­лов­ний тре­нер «Чор­но­мор­ця»:
— Грали з чемпіоном країни. Налаштовували хлопців, щоб вони ні в якому разі не боялися. І можу сказати, що моментами ми грали непогано, але були, звичайно, ситуації, коли «Динамо» нас переважало. Ми не завжди встигали перекривати зони, але дуже радий, що в нашій команді є «чорноморський характер».
Радий, що хлопці при будьякому результаті його проявляють і домагаються результату. Грати проти чемпіона одинадцять на одинадцять важко, а коли граєш проти чотирнадцяти, якщо брати до уваги арбітрів, ще важче. Тому я дуже вдячний хлопцям і думаю, що ця нічия рівносильна перемозі.
Сер­гій Реб­ров, го­лов­ний тре­нер «Дина­мо»:
— Так погано грати в першому таймі і давати «Чорноморцю» створити стільки моментів — це ненормально і неприйнятно. Так, у другому таймі вони реалізували один свій момент, але стільки, скільки ми не реалізували — це ненормально. Ми всі повинні задуматися над цим.
А щодо епізоду з непризначеним пенальті в першому таймі, то треба подивитися ще раз відео. Я не бачив, чи був там фол. По телевізору, звичайно, цей момент було видно краще, мені зараз сказали. Ви хочете сказати, що судді в кожній грі допомагають «Динамо»? Я не можу з цим погодитися. У наших матчах у ворота суперника також часто не призначають пенальті. Таких прикладів достатньо. Не думаю, що арбітри судять упереджено.
Відразу кілька клубів української прем’єрліги по закінченні матчів 11го туру пройшли позначку 450. Саме стільки поєдинків у вищому дивізіоні чемпіонату України провели луганська «Зоря» та луцька «Волинь». 450 — саме стільки м’ячів на своєму полі забив одеський «Чорноморець» у матчах вищої ліги.
Ре­зуль­та­ти всіх мат­чів 11-го ту­ру:
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Кулач (39), 2:0 — Форстер (42, пен.)
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Шах­тар» (До­нецьк) — 1:1
Го­ли: 0:1 — Ордець (73), 1:1 — Матяж (78)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 1:1
Го­ли: 0:1 — Мораєс (30), 1:1 — Хачеріді (90+4, автогол)
ФК «Олек­сан­дрія» — «Сталь» (Кам’­ян­ське) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Старенький (55), 2:0 — Куліш (84)
«Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Мойя (51), 2:0 — Попов (78)
«Кар­па­ти» (Львів) — «Дніп­ро» — 1:1
Го­ли: 1:0 — БланкоЛещук (29), 1:1 — Когут (39).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».