Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Серпень 2016 13:24

У гірників з'явився свій «Тун»

Rate this item
(0 votes)

Донецький «Шахтар» після матчів третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зі швейцарським клубом «Янг Бойз» має відчути неприємне дежавю сезону 2009/2010. Тоді гірники ще за керівництва Мірчі Луческу були вибиті з кваліфікації Ліги чемпіонів скромною румунською «Тімішоарою». Цього разу на шляху гірників став швейцарський віцечемпіон. Міцний середнячок не пустив «Шахтар» ушосте поспіль зіграти на груповому етапі найпрестижнішого клубного турніру Європи.
Спадає на думку і ще одна асоціація — рівно 11 років тому (з точністю до дат!) київські динамівці в статусі фаворита програли іншій скромній швейцарській команді — «Тун». 3 серпня 2005 року «Тун» переміг динамівців 1:0 саме на «Стад де Свісс» у Берні, де цього разу програв і «Шахтар». Зачакловане якесь місце для українських грандів...

А все для «Шахтаря» в цьому протистоянні зі швейцарцями складалося наче й не так погано. Після першого матчу у Львові у підопічних Фонсеки була комфортна перевага у два м’ячі. Після початку матчувідповіді стало зрозуміло, що і чинник власного поля не допоможе «Янг Бойз» — уболівальників на стадіоні було обмаль. Після 0:2 на виїзді не повірили фани у власну команду. Як виявилося, даремно.
До початку другого тайму події на полі в цій грі не мали особливо турбувати гостей. Темп гри невисокий, моментів біля воріт П’ятова майже не було, комфортні 0:0 після 45 хвилин поєдинку. До цього додати і два класних шанси забити у Степаненка, і виходить доволі гарна картинка для віцечемпіона України.
Усе з ніг на голову перевернули шість хвилин другого тайму, коли «Шахтар» пропустив двічі. На 54й хвилині простріл до штрафного завершився грою японського форварда Кубо на випередження — 1:0. Після цього гості занервували, і через шість хвилин отримали другий гол. На своїй половині поля обрізався Фред, а контратаку швейцарців влучним ударом низом у кут воріт завершив той же невгамовний Кубо — 2:0.
Що далі, то більше. Після удару Бертоне «Шахтар» урятувала поперечина воріт...
А вже згодом були моменти лише біля воріт «Янг Бойз». «Шахтар» мав шансів на два матчі, але не забив жодного гола. Двічі мав забивати Селезньов, кілька нагод було у Марлоса. Так команди і добігали до двох додаткових таймів. В додані 15хвилинки ніхто ризикувати не хотів, і команди очікували серію післяматчевих пенальті.
Кілька тижнів тому саме в серії пенальті гірники програли Суперкубок України київському «Динамо». Свою невдалу традицію гірники продовжили і у швейцарській столиці. Голкіпера Мвого не переграв Фред, а іменинник Ракицький запустив м’яч у поперечину воріт. У складі «Янґ Бойз» був лише один промах — 4:2.
«Перш ніж ви ставитимете мені запитання, хочу сказати: за все, що тут сталося, відповідальний тільки я. Це виключно моя провина», — сказав на післяматчевій пресконференції головний тренер донеччан Паулу Фонсека.
Тепер «Шахтар» очікують матчі плейоф Ліги Європи. Жеребкування цієї стадії відбудеться 5 серпня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».