Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Липень 2016 13:06

«Шахтар» здолав «Янґ Бойз» на класі

Rate this item
(0 votes)

З упевненої перемоги на «Арені Львів» стартував у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА віцечемпіон України донецький «Шахтар». Суперники зі швейцарського клубу «Янґ Бойз» не змогли реалізувати своєї нагоди в дебютній зустрічі у Львові.
А небезпек поблизу володінь П’ятова команда з Берна створила в перші 15 хвилин чимало: одних кутових підопічні Адольфа Гюттера подали п’ять. Це нічого гостям не принесло, хоча «пожежі» в обороні гірників виникали. Найнебезпечніший момент мав Герндт, появу якого в штрафному майданчику центральні оборонці Кривцов та Ордець проґавили. Та вчасно вийшов П’ятов, який і заблокував єдиний удар гостей у площину воріт за весь матч.
А далі господарі забрали м’яч до своїх ніг і навіть забили, але голландські арбітри на чолі з Сердаром Гезюбююком взяття воріт не зафіксували нібито через офсайд у Тайсона, хоча завершував атаку Едуардо.

Момент вийшов суперечливий, але на результат матчу він усе ж не вплинув.
Донеччани не зупинилися, а продовжили «шматувати» захист швейцарців. Спочатку Едуардо програв дуель голкіперу Мвого, коли вийшов вічнавіч, згодом Марлос намагався перекинути захисників і воротаря, але один із оборонців виніс м’яч ледь не з лінії воріт.
І нарешті на 27й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок. Це Бернард скористався ювелірним пасом Фреда в район 11метрової позначки, обійшов воротаря й закотив м’яч уже в порожні ворота — 1:0.
По перерві навіть досить ліберальний до боротьби на грані або й за гранню фолу рефері Гезюбююк наважився на те, що міг зробити ще в першому таймі. На 55й хвилині він показав другу жовту, а за нею й червону картку центральному захисникові «Янґ Бойз» Вілотичу, який відверто не встигав за прудконогими бразильцями гірників і компенсував свої невдачі досить грубими порушеннями правил.
З цього моменту гості з Берна зосередилися на захисті власних воріт, хоча зрідка намагалися переходити центр поля великими силами.
У цей час Марлос завдяки своїй техніці міг подвоювати рахунок, коли в штрафному майданчику «накрутив» кількох суперників, але на заваді голушедевру стала стійка.
Забити такий потрібний для спокійного виїзду до Швейцарії другий гол донеччани змогли на 75й хвилині — коли на полі замість Едуардо з’явився Євген Селезньов. Неймовірну за видовищністю контратаку розпочав Бернард, який видряпав у суперника м’яч поблизу свого штрафного майданчика, віддав передачу в центр поля Марлосу, а той відправив у фланговий прорив Тайсона. Далі була розрізна передача до штрафного майданчика на Тараса Степаненка, який міг і сам бити, але правильно вирішив віддати пас на Селезньова — Євгенові залишалося просто влучити з 10 метрів у порожні ворота.
Так рахунок зустрічі став остаточним — 2:0 на користь «Шахтаря». Забитих м’ячів могло бути й більше, але й такої переваги гірникам має вистачити.
«Була добра гра, і ми сьогодні показали гарний футбол. Не давали змоги суперникові переходити до атаки. У принципі, ми домінували протягом майже всього матчу, не рахуючи перші десять хвилин. Шкода, що не забили більше, хоча створили багато моментів. Попри це, дуже задоволений своєю командою та поведінкою гравців», — відзначив наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».