Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Червень 2016 12:55

Одинадцята вершина «Реала»

Rate this item
(0 votes)

Фі­наль­ний матч цьо­го­річ­ної Лі­ги чем­піо­нів не ви­прав­дав спо­ді­ван­ня ба­га­тьох фа­хів­ців, пе­ре­важ­на біль­шість яких про­ро­ку­ва­ла нуд­ний фут­бол із не­ве­ли­кою кіль­кіс­тю не­без­печ­них мо­мен­тів. «Ре­ал» до­сить швид­ко по­вів у ра­хун­ку. Крос зі штраф­но­го по­дав від цен­траль­ної лі­нії, Бейл го­ло­вою про­штовх­нув м’яч у во­ро­тар­ський май­дан­чик, а там Сер­хіо Ра­мос ви­грав бо­роть­бу у Са­ві­ча і про­ки­нув м’яч по­між ніг гол­кі­пе­ра Об­ла­ка.

Щоправда, відеоповтор показав, що Рамос на якісь сантиметри був ближче до воріт, ніж захисник «Атлетико». Але боковий арбітр у цьому епізоді «зіграв» за команду, що перебувала в атаці.
Після цього «вершкові» відійшли у захист. Інколи складалося враження, що команди помінялися футболками, адже всі звикли, що саме «Реал» грає першим номером. Натомість у виконанні підопічних Зідана була дисциплінована гра в обороні.

«Атлетико» такої гри від опонентів явно не очікував. Потрібна була перерва, щоб Дієго Сімеоне струсонув своїх підопічних і вказав на слабкі сторони суперника. Сімеоне, напевне, це вдалося, бо гравці його команди вже на 2й хвилині другого тайму заробили пенальті.
Пепе врізався у ногу Торресу, а Фернандо вдало обрав момент і красиво впав. Марк Клаттенбург повірив, хоча стверджувати, що пенальті був стовідсотковим, не доводиться. Цілком можливо, з цим не погодилася і Фортуна, адже Грізман з одинадцятиметрової позначки влучив у поперечину.
Гравці «Атлетико» зуміли створити ще кілька напівмоментів біля володінь Наваса, але м’яч уперто обминав ворота. «Реал» грав на контратаках. Спочатку Бензема вийшов фактично вічнавіч з Облаком, але переграти словенського голкіпера не зумів. А згодом щось незрозуміле виконав Роналду, коли намагався замкнути передачу від Бейла.
Воротар і тут урятував свою команду. Врятував і розпочав контратаку, після якої рахунок було зрівняно. Після розіграшу штрафного Хуанфран зробив простріл на лінію воротарського майданчика, де Караско виграв забіг у захисників і пробив Наваса.
Після цього гра заспокоїлася. Гравці розуміли, що до свистка на овертайм десять хвилин, і ризикувати немає сенсу. Власне, як не ризикували вони і під час додаткових 30 хвилин. Хіба що ближче до фінального свистка активізувався «Реал», проте вирішити долю протистояння до серії пенальті йому не вдалось. А пенальті, як відомо, це — лотерея. Особливо коли воротарі не вважаються майстрами у цій справі.
Усе йшло до першого промаху, який записав у свій пасив Хуанфран, влучивши у стійку. А переможну крапку поставив, звичайно ж, Кріштіану Роналду. Отож «Реал» здобув уже одинадцятий Кубок чемпіонів у своїй історії. Тепер Зінедіну Зідану не варто переживати про своє майбутнє. Віднині його будуть величати людиною, яка піднімала Кубок чемпіонів і як гравець, і як наставник. А от чи захоче після чергової прикрої поразки піти Сімеоне, залишається питанням.
Найкращим бомбардиром нинішньої Ліги чемпіонів став нападник «Реала» Кріштіану Роналду. Португальський гравець забив у головному клубному турнірі Європи 16 м’ячів. Крім того, він зрівнявся з Ліонелем Мессі за кількістю звань найкращого бомбардира турніру. Тепер кожен із них піднімався на цю вершину по п’ять разів.
Зі­не­дін Зі­дан, го­лов­ний тре­нер «Ре­ала»:
— Коли ти виграєш Лігу чемпіонів, це має величезне значення для гравців і для тренерського штабу. Обидві команди пройшли весь шлях до кінця — до серії пенальті. Вона склалася на нашу користь, але все могло бути поіншому. Вітаю «Атлетико» і Сімеоне. Карло Анчелотті говорив мені: «Перемога в Лізі чемпіонів як тренера не має нічого спільного з перемогою як гравця».
Діє­го Сі­мео­не, го­лов­ний тре­нер «Ат­ле­ти­ко»:
— Хочу привітати «Реал» — вони знову були сильніші, цього разу в серії пенальті. Ми погано розпочали матч, потім виправили ситуацію. У другому таймі ми могли швидко зрівняти рахунок. Найобразливіше — бачити розчарування людей, які вболівали за нас.
Я відчуваю, що не зміг дати їм бажане. Ось від цього посправжньому боляче. Програти два фінали — це провал. У футболі немає справедливості. Хто виграв — той і заслужив перемогу. Ніяких виправдань бути не може. «Реал» був кращою командою, тому що він виграв. Для мене настав час подумати про своє майбутнє.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».