Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Квiтень 2016 11:20

Ліга Чемпіонів: один гол на чотирьох

Rate this item
(0 votes)

На­пру­га пів­фі­наль­ної ста­дії Лі­ги чем­піо­нів УЄФА на­стіль­ки ве­ли­ка, що за 180 хви­лин двох пер­ших по­єдин­ків чо­ти­ри коман­ди за­би­ли тіль­ки один гол. 
«Ман­чес­тер Сі­ті» і мад­рид­ський «Ре­ал» ра­ху­нок вза­га­лі не від­кри­ли, а ще од­на сто­лич­на іс­пан­ська коман­да «Ат­ле­ти­ко» за­до­воль­ни­ла­ся мі­ні­маль­ною пе­ре­ва­гою в про­ти­сто­ян­ні з мюн­хен­ською «Ба­ва­рією».

На зустріч у Манчестері «Реал» вийшов без головної своєї зірки Кріштіану Роналду, який не потрапив навіть до заявки на матч. А ще один основний форвард «вершкових» Карім Бензема відіграв всього один тайм, після чого пішов відпочивати. Головний тренер мадридців Зідан попереду ставку робив на молодих вихованців клубу Хесе і Лукаса Васкеса.

У цьому поєдинку гострих моментів було не так і багато. Більшість ігрового часу м’яч тримався в центрі поля, де було багато боротьби. І «Реал», і «Манчестер Сіті» вважаються командами, в яких із грою в обороні не завжди все в порядку, але в очному протистоянні відіграли саме з думкою про захист.
Насправді яскравою гра стала по перерві, коли гості додали в активності і створили кілька гострих моментів біля воріт суперника. Феноменально в цих епізодах відіграв голкіпер Джо Харт, який і не дозволив відзначитися ні Хесе, ні Каземіро.
Уже ближче до фінального свистка ініціативою заволоділи господарі. В епізоді, коли Рахім Стерлінг міг виходити на побачення з голкіпером, його підвела техніка, а удар із дуже гострого штрафного від Де Брюйне в падінні на кутовий перевів голкіпер «Реала» Навас.
Це був останній небезпечний епізод матчу, нульова нічия в якому залишає шанси обох команд на вихід до фіналу приблизно рівними, хоча на своєму полі мадридський клуб звик домінувати.
Інший мадридський клуб — «Атлетико» пробився до півфіналу Ліги чемпіонів удруге за три останні сезони. Мадридці традиційно успішно протистоять німецьким клубам, яким у семи матчах програли лише раз. Не стала винятком і перша гра з мюнхенцями.
Наставник «Баварії» Хосеп Гвардіола, який добре знає «матрацників» ще від часів керування «Барселоною», дещо здивував стартовим складом своєї команди. На лаві для запасних залишилися лідери команди Томас Мюллер і Франк Рібері, вимушеною через травму є відсутність Ар’єна Роббена. «Атлетико» мав тільки одну відчутну втрату — центрального захисника Дієго Годіна.
«Баварія» зі стартового свистка взяла м’яч під контроль, але вже невдовзі ініціативу захопив мадридський клуб, який на 4й хвилині організував перший удар у площину воріт, однак Нойєр постріл Сауля без проблем нівелював. Відтак «Баварія» надто нервово сприймала високий пресинг господарів, і з цього вже на 10й хвилині скористався все той же Сауль: півзахисник у слаломному стилі обійшов трьох захисників «Баварії», увійшов до штрафного майданчика й точно під стійку загнав м’яч у дальній кут воріт Нойєра, який був безсилий щось зробити.
Уже через хвилину гості мали нагоду зрівняти рахунок, але удар головою Відаля після скидки партнера пішов повз ворота. Далі німецький клуб заспокоїв гру та знову повернув м’яч під свій контроль, але до кінця тайму господарі не давали простору мюнхенцям.
Другий тайм «Баварія» розпочала ще агресивніше. На 47й хвилині міг забивати Коман, однак удар молодого півзахисника головою пройшов повз ворота. На 54й хвилині супершанс мав Давіл Алаба. Австрієць із далекої відстані поцілив точно в поперечину воріт суперника, голкіпер Ян Облак там нічого б уже не зробив, але мадридцям пощастило. Вже через дві хвилини і сам Облак врятував свою команду після удару головою від Мартінеса, якому класно асистував Рібері, який вийшов на заміну.
«Атлетико» після перерви переважно захищався, змушуючи нервувати вболівальників і тренера Дієго Сімеоне, але на 75й хвилині таки мав нагоду збільшити перевагу. Перехопивши м’яч у центрі поля, Грізманн уже в штрафний майданчик відпасував на Торреса, який майстерно пробив повз Нойєра, але на допомогу «Баварії» прийшла стійка воріт. На підбиранні першим був Коке, однак із його ударом голкіпер упорався.
Останній штурм «Баварії» господарі витримали, збільшивши свої шанси на вихід до фіналу. Чи вистачить «Атлетико» мінімальної перемоги, дізнаємося 3 травня, коли мюнхенці прийматимуть «матрацників». 4 травня «Реал» і «Манчестер Сіті» в Мадриді визначать другого фіналіста головного клубного турніру Європи.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».