Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Квiтень 2016 18:20

Кубок України – без «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

Сен­са­ція ста­ла­ся у фут­боль­но­му Куб­ку Ук­раї­ни на ста­дії чверть­фі­на­лу: скром­на і за скла­дом, і за фі­нан­со­ви­ми мож­ли­вос­тя­ми «Олек­сан­дрія» ви­би­ла з ро­зі­гра­шу од­но­го з двох гран­дів віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу — ки­їв­ське «Ди­на­мо». На­став­ник ки­ян Сер­гій Реб­ров ви­рі­шив пе­ре­ві­ри­ти ба­га­тьох фут­бо­ліс­тів із най­ближ­чо­го ре­зер­ву, і во­ни не змог­ли ні­чо­го вді­яти в зу­стрі­чі, яка не ма­ла ста­но­ви­ти для фа­во­ри­та жод­них проб­лем.

«Динамо» ще й фактично стало жертвою власного жесту доброї волі. 1 березня, коли відбувся перший поєдинок чвертьфінальної стадії, кияни погодилися провести формально виїзний поєдинок на своєму полі, бо домашня арена «Олександрії» на той час була ще не готова. У Києві команди зіграли внічию 1:1.

6 квітня в афіші матчу значилося «Динамо» — «Олександрія», але фактично поєдинок відбувся в Кіровоградській області. І переповнений стадіон «Ніка» став свідком одного з найбільших здобутків місцевого клубу.
Сергій Ребров відверто здивував стартовим складом. І якщо у захисті все було більшменш зрозуміло (Хачеріді дискваліфікований, а Драгович травмований), то атакувальна ланка викликала питання. Гусєв узагалі не потрапив до заявки, а Ярмоленко, Велозу, Мораєс, Сидорчук та Антунеш залишилися у запасі.
«Динамо» вийшло на гру в такому складі: Рибка — у воротах, польові гравці — Даніло Сілва, Яковенко (Ярмоленко, 57), Петрович, Рибалка, Гармаш, Віда, Гонсалес, Макаренко (Антунеш, 77), Буяльський, Теодорчик (Мораєс, 73).
Такі перестановки відразу ж почали впадати в око. У динамівців нічого не виходило зі стартових хвилин. За весь перший тайм можна пригадати лише момент у Гармаша. Денис обіграв захисника, та з гострого кута не поцілив під поперечину. Більше небезпеки у володіннях Новака так і не виникло.
Не було гольових епізодів і в «Олександрії». Але інтриги вирішив додати Рибка. Він примудрився на 24й хвилині пропустити удар з кутового від Чорнія. Голкіпер не очікував «сухого листа» і своїми руками добив м’яч у сітку. До того ж невдало зіграв у цьому епізоді Даніло Сілва, який залишив ближню стійку, за яку відповідав.
Очікувалося, що на другий тайм вийдуть і Ярмоленко, і Мораєс, адже Теодорчик нічим особливим в атаці не запам’ятався. Та екстрених замін не відбулося, а на 54й хвилині другу жовту картку за відмашку у повітрі отримав Рибалка.
Після вилучення на полі таки з’явився Ярмоленко. І гра «Динамо» попереду повеселішала. Фактично відразу виник момент у Буяльського, якому красиво п’ятою асистував Гонсалес. Віталій зробив усе правильно, поклавши захисника, але його удар воротар «Олександрії» перевів у стійку воріт, а на добиванні нікого не виявилося.
Гості, які номінально були господарями, змушені були в меншості йти великими силами вперед, тому на своїй половині під час атак залишали тільки Петровича або Віду. Домагой в одному з епізодів ледь не зробив результативну помилку, віддаючи пас назад. Киянам пощастило, що Пономар не зумів замкнути простріл Грицука.
Поєдинок так і закінчився з мінімальною перевагою олександрійців. Так вони вперше у своїй історії вийшли до півфіналу Кубка України.
Решта поєдинків завершилася закономірно. Дніпропетровський «Дніпро» вдруге, цього разу з рахунком 4:1, розгромив земляків із дніпродзержинської «Сталі» (перший матч — 3:0). Луганська «Зоря» після нічиєї в Луцьку (1:1) у матчівідповіді, який приймало Запоріжжя, опору «Волині» не зустріла — 5:0.
Ну а «Шахтар», який 7 квітня провів перший поєдинок 1/4 фіналу Ліги Європи в Португалії проти «Браги», вихід до чвертьфіналу оформив ще наприкінці березня. Гірники в Києві програли полтавській «Ворсклі» (1:2), але ця перемога принесла полтавцям лише моральне задоволення, бо на своєму стадіоні вони програли розгромно — 0:4.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».