Баскетбол
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Вересень 2014 03:00

Поразка під кошиком

Rate this item
(0 votes)

Бас­кет­боль­на збір­на Ук­раї­ни не­рів­но про­ве­ла де­бют­ний для се­бе чем­піо­нат сві­ту, що на­бли­жа­єть­ся до за­вер­шен­ня в Іс­па­нії. Пе­ре­мо­ги під­опіч­них аме­ри­кан­сько­го на­став­ни­ка Май­ка Фра­тел­ло чер­гу­ва­ли­ся з по­раз­ка­ми, ви­йти з гру­по­во­го тур­ні­ру до на­ступ­но­го ра­ун­ду за­ва­ди­ла гір­ша, ніж у рів­них за кла­сом ко­манд, різ­ни­ця очок.

Розпочалася першість світу досить оптимістично — українці переграли команду Домініканської Республіки з рахунком 72:62. Ще перед стартом змагань цю збірну розглядали як одного з конкурентів у боротьбі за щонайменше четверте місце серед шести учасників групового раунду.
Наступними суперниками були фінські баскетболісти, які теж не видавалися нездоланними. Перед зустріччю з українцями їх декласували американські баскетболісти — 114:55. Та саме на зустріч з українцями збірна Фінляндії зібралася. Наприкінці першої чверті цього матчу важкої травми зазнав один із лідерів «синьо-жовтих» Сергій Гладир. Він не зміг відновитися ані до кінця гри, ані до кінця турніру... Утім, і без Гладиря українці могли перегравати фінів, та фінальна сирена зафіксувала прикру поразку — 76:81.


У третьому турі збірна України здобула блискучу перемогу над командою Туреччини, яка чотири роки тому на домашньому чемпіонаті світу стала другою. Це був день, коли у команди Фрателло з точністю вийшло краще, ніж у суперника. Після результату 64:58 українці перемістилися на другу — слідом за американцями — сходинку.
«Була дуже складна гра, і я щасливий, що нам вдалося її виграти, — заявив після поєдинку з турками Фрателло.— У нашій команді, на відміну від турецької, немає зірок, і тому перемога ще цінніша. Важливо, що чудово зіграли гравці нашої лави для запасних — Ігор Зайцев, Саша Мішула, Максим Пустозвонов. За останні роки ми провели багато матчів з турецькою збірною, але тільки зараз змогли у них виграти.
Сильна сторона збірної Туреччини — гра під кільцем. Особливо добре грав Омер Ашик, який зробив хорошу статистику в першій половині. Пізніше нам вдалося стримати його».
На жаль, це була остання перемога «синьо-жовтих». Далі був провальний поєдинок із новозеландцями, де просто катастрофа сталася в боротьбі під щитами (рахунок 61:73), і прогнозований програш американській «дрім-тім» — 71:95.
Першою в групі С стала команда США з п’ятьма перемогами, далі розташувалися турки — три перемоги, а одразу три команди — Домініканської Республіки, Нової Зеландії та України — мали по два успіхи. Третіми зайвими виявилися наші співвітчизники...
«На цьому чемпіонаті світу ми здобули небачений досвід. Я б хотів привітати чотири команди з нашої групи, які кваліфікувалися до наступного раунду. Що ж до США, то я задоволений, як ми трималися три чверті.
Ми трималися на відстані 12–15 очок. Але потім пішли втрати, а в результаті у нас вийшло 19 втрат за матч. З таким показником важко на щось розраховувати, особливо з таким суперником. Практично кожна втрата конвертується в очки, у відрив», — підсумував наставник збірної України Майк Фрателло виступ «синьо-жовтих» на чемпіонаті в цілому і в матчі проти головного фаворита турніру.
Збірна США і надалі громить своїх суперників. Для прикладу: у чвертьфіналі американці розібралися з командою Словенії — 119:76. Інші чвертьфінальні зустрічі завершилися так: Литва — Туреччина — 73:61, Сербія — Бразилія — 84:56, Франція — Іспанія — 65:52. У півфіналах зіграють Литва — США, Сербія — Франція.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».