Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Лютий 2020 18:22

Федерація профспілок проти законопроєкту "Про працю"

Rate this item
(0 votes)

Федерація профспілок України просить Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язати Кабінет Міністрів України відкликати поданий до Верховної Ради законопроєкт «Про працю». Про це інформує прес-служба суду.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Федерації професійних спілок України про визнання протиправними дій Кабінету Міністрів України в частині порушення процедури погодження із СПО об’єднань профспілок проєкту Закону України «Про працю», який у подальшому зареєстрований у Верховній Раді України за № 2708 від 28.12.2019 р.», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, серед інших вимог позову — зобов’язати Кабмін як суб’єкт законодавчої ініціативи відкликати зазначений законопроєкт.
Позивач вважає, що при підготовці законопроєкту «Про працю» Кабмін не дотримався вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», та просить суд визнати його бездіяльність протиправною.
Нині вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.
Як повідомлялося, урядовий законопроєкт № 2708 «Про працю» зареєстрований у Верховній Раді 28 грудня 2019 року. Федерація профспілок України виступила проти цього законопроєкту, оскільки вважає, що він обмежує права робітників.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».