Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 09 Сiчень 2020 17:43

ФПУ виступає проти законопроєкту "Про працю" та анонсує протестні акції

Rate this item
(0 votes)

Федерація профспілок України виступила проти внесеного Кабінетом Міністрів до Верховної Ради законопроєкту «Про працю» та анонсує протестні акції.

Про це йдеться у зверненні спільного представницького органу об’єднань профспілок до людей праці та членів профспілок, опублікованому на сайті ФПУ.
«Україна як ніколи за часів своєї незалежності перебуває на межі руйнації як правової та соціальної держави!
Влада, вдаючись до маніпуляцій та введення в оману суспільства, впроваджує лібералізацію трудового законодавства і хоче в угоду інтересам олігархічного бізнесу та багатонаціональних корпорацій впровадити в Україні рабську працю для свого народу, знешкодити профспілки як єдину правозахисну громадську організацію!» — йдеться у зверненні.

Профспілки анонсували проведення кількох акцій протесту, зокрема 10 січня 2020 року — акції-пікету Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради під час розгляду проєкту Закону «Про працю» (реєстр. № 2708), схваленого Кабміном та зареєстрованого у ВРУ.
Окрім того, профспілки планують 15 січня 2020 року провести повторне пікетування Комітету ВРУ, коли розглядатимуться законопроєкти про медіацію (реєстр. № 2706) і про страйки та локаути (реєстр. № 2682), «які порушують права працівників та несуть загрозу існуванню самих профспілок».
Також 16 січня 2020 року скликається Всеукраїнське профспілкове віче у м. Києві та регіонах України на захист конституційних трудових і соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».