Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Вересень 2016 05:12

Бюджет буде соціально орієнтованим

Rate this item
(0 votes)

Ка­бі­нет Мі­ніс­трів Ук­раї­ни­ го­то­вий ухва­лю­ва­ти конс­трук­тив­ні про­по­зи­ції від на­род­них де­пу­та­тів, у то­му чис­лі що­до со­ці­аль­них іні­ці­атив, про­те ли­ше за умо­ви од­но­час­но­го ви­зна­чен­ня дже­рел за­без­пе­чен­ня їх­ньо­го фі­нан­су­ван­ня.
Про це за­явив пер­ший ві­це-прем’­єр-мі­ністр — мі­ністр еко­но­міч­но­го роз­вит­ку та тор­гів­лі Сте­пан КУ­БІВ на за­сі­дан­ні По­го­джу­валь­ної ра­ди, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.

«Ми готові обґрунтовувати наші пропозиції, приймати конструктивні пропозиції від колег — народних депутатів, рішення профільних комітетів... Але уряд не підтримуватиме пропозиції, за якими стоять нечіткі розрахунки. Ми готові підтримувати нові соціальні ініціативи, якщо будуть визначені джерела забезпечення видатків», — сказав С. Кубів.

При цьому він зазначив, що джерела фінансування нових соціальних видатків не мають передбачати збільшення податкового тиску на бізнес, а мусять бути «реальними, ринковими, прагматичними і підкріпленими законопроектами». Урядовець наголосив, що нинішній проект державного бюджету базується на реальних доходах і видатках.
«Ми закладаємо в бюджет стимули для зростання економіки, підвищення соціальних стандартів, тому це соціально орієнтований бюджет, не бюджет проїдання», — підкреслив С. Кубів.
За його словами, ключовими пріоритетами на наступний рік у проекті державного бюджету визначено оборону, освіту, охорону здоров’я, енергоефективність, ремонт і будівництво доріг, підтримку малих і середніх фермерських господарств, продовження децентралізації і розвиток промисловості.
Перший віцепрем’єрміністр також нагадав, що проект бюджету був переданий до Верховної Ради у визначені законодавством строки, і висловив сподівання на дотримання парламентом термінів щодо його розгляду та конструктивного діалогу щодо його доопрацювання.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».