Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Сiчень 2020 13:10

Сир брі вельми корисний для здоров'я

Rate this item
(0 votes)

Брі виробляється шляхом додавання сичужного ферменту у молоко разом із сіллю і бактеріями, відомими як сирна культура. Потім суміш залишають для дозрівання приблизно на місяць.
Під час процесу дозрівання біла цвіль утворює шкірку сиру. На відміну від інших видів цвілі, які ростуть на їжі, ця абсолютно безпечна для вживання.
Різні зміни можуть суттєво вплинути як на його смак, так і на текстуру. Наприклад, більш тривалий період дозрівання призводить до більш гострого і м’якого сиру.
Брі можна їсти окремо — сирим або запеченим, але зазвичай у поєднанні з хлібом, крекерами, фруктами або горіхами.

Брі містить білок і жир, а також кальцій, вітамін В12 і рибофлавін, що робить його дуже багатим на поживні речовини. Він дає 100 кілокалорій на 28 г продукту.
Жир і білок пов’язані з підвищеним відчуттям ситості, що може сприяти зниженню ваги і контролю апетиту.
Крім того, жирні молочні продукти пов’язані з більш здоровою масою тіла і, мабуть, не збільшують ризику серцевосудинних захворювань.
У брі багато рибофлавіну і вітаміну B12, які відіграють ключову роль у виробництві енергії. Його кальцій важливий для здорового росту кісток, а вітамін А сприяє здоров’ю шкіри і зору.
У результаті процесу дозрівання брі також містить кон’юговану лінолеву кислоту (CLA), протизапальне з’єднання, яке може справляти протиракову дію.
Фактично в одному дослідженні у пробірці брі та інші дозрілі сири сповільнювали розвиток клітин лейкемії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».