Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Сiчень 2020 13:04

Чому слід викинути увесь пластиковий посуд прямо зараз?

Rate this item
(0 votes)

Скільки пластикового посуду є у нас удома? Напевно, багато. Але вчені попереджають, що при впливі високих температур пластик може виділяти небезпечні речовини, які здатні провокувати серйозні захворювання.
Практично в усіх пластикових ложках, віничках, лопатках, які ми використовуємо при варці та смаженні, містяться олігомери — токсичні речовини, які просочуються в їжу при температурі понад 70°C.
Якщо всередину організму потрапить висока доза олігомерів, вони можуть викликати захворювання печінки і щитовидної залози. Крім того, вчені пов’язують олігомери з безпліддям, раком і підвищеним рівнем холестерину.

Дослідження було проведене на тлі поширення інформації про те, що пластмаса, використовувана у харчовій промисловості, може містити у собі безліч токсинів.
Значна частина пластикового посуду виробляється із синтетичних речовин, щоб продовжити термін його служби і дозволити йому витримувати температуру кипіння.
Однак результати наукового експерименту над тваринами засвідчили, що ці речовини можуть провокувати утворення пухлини у печінці, підшлунковій залозі та яєчках мишей. Таким чином, можна зробити висновок, що олігомери можуть бути небезпечними і для організму людини.
Незначний обсяг речовини не є небезпечним для людини, але навіть незначне перевищення допустимої норми може мати незворотні наслідки.
У процесі дослідження науковці вивчили ще й предмети з пластику, які є вдома майже у кожної людини. З 33 предметів у 10 були виявлені олігомери. Використання цього посуду легко перевищить рівень вмісту токсичної речовини в організмі.
Фахівці рекомендують відмовитися від пластикового посуду, особливо від лопаток і ложок, якими перемішується їжа, що перебуває на гарячій плиті. Використання тарілок можливе, якщо їсти з них холодні страви.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».