Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Грудень 2019 11:11

Звичайна гігієнічна процедура знижує рівень серцевої недостатності

Rate this item
(0 votes)

За даними нового дослідження, триразове чищення зубів може на 10% знизити ризик серцевої недостатності. Таку залежність між гігієною порожнини рота і проблемами із серцем виявили південнокорейські вчені.
У Жіночому університету Єви в Сеулі було проведено дослідження за участю 161000 людей у віці від 40 до 79 років. Учасники, які дотримувалися гігієни порожнини рота, відрізнялися низьким ризиком серцевої недостатності і миготливої аритмії, яку викликає нерегулярний серцевий ритм.
За словами вчених, багаторазове чищення зменшує кількість бактерій, що мешкають у зубах і на яснах, запобігаючи їх потраплянню у кровоток.

Отримані дані не залежали від таких факторів, як вік, стать, фінансовий стан, регулярні фізичні вправи, вживання алкоголю та індекс маси тіла.
Інші дослідження показали, що погана гігієна порожнини рота призводить до потрапляння бактерій у кров, що викликає запалення в організмі і збільшує ризик нерегулярного серцебиття і серцевої недостатності. При цьому здатність серця перекачувати кров або розслаблятись і наповнюватися кров’ю порушується.
Старший автор дослідження доктор ТеДжин Сонг повідомив, що була вивчена велика група людей протягом тривалого періоду, що робить надійними отримані результати.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».