Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Грудень 2019 11:10

Нова комбінація ліків допоможе виводити ниркові камені без болю

Rate this item
(0 votes)

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту знайшли комбінацію ліків для виведення ниркових каменів без болю. Препарати показали ефективність у дослідженні за участю тварин.
Якщо таке ж буде досягнуто у людей, це буде перше за 40 років нове лікування при каменях у нирках.
У практиці великі камені потребують хірургічного втручання, проте більшість людей приймає знеболюючі препарати і очікує їх виведення природним способом.
При цьому проходження каменів через сечовипускальний канал надзвичайно хворобливе і триває часом до 10 днів.

Дія даної комбінації ліків спрямована на розслаблення сечоводу, що з’єднує нирки із сечовим міхуром, і забезпечує більш вільне проходження каменів.
Камені у нирках складаються з твердих кристалів, які накопичуються у сечі через надмірну кількість відходів і недостатній обсяг рідини для їх вимивання.
Болі при проходженні каменів зумовлені запаленням сечоводу.
Доктор Чима, аспірант Крістофер Лі та доктор Брайан Ейснер із програми лікування каменів у Массачусетській лікарні вже розпочали розробку міорелаксанта, який можна доставляти безпосередньо у сечовід.
Спочатку вчені виділили 18 препаратів, які використовуються для лікування високого кров’яного тиску, глаукоми та інших запальних станів, і дослідили їх на клітинах сечоводу. Потім виміряли релаксаційні реакції клітин.
Експеримент показав високу ефективність двох препаратів — ніфедипіну, блокатора кальцієвих каналів, що використовується при високому кров’яному тискові, і інгібітора ROCK (рокінази), який лікує глаукому.
Виявлено, що після введення препаратів безпосередньо у сечовід за допомогою катетероподібного інструменту скорочень сечоводу практично не було.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».