Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Грудень 2019 15:17

Ліки від діабету вже близько

Rate this item
(0 votes)

Майже через століття після першої ін’єкції інсулін, як і раніше, є єдиними ліками, що медики можуть запропонувати більшості пацієнтів із діабетом 1-го типу.
Цей вид діабету відомий як ювенільний діабет, хоча він може розвиватись і в зрілому віці. При ньому імунна система атакує й руйнує бета-клітини підшлункової залози, які виробляють, зберігають і виділяють гормон інсулін, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Якщо занадто мало інсуліну, рівень глюкози в крові підвищується до небезпечного, навіть смертельного, рівня. Високий рівень цукру в крові, у свою чергу, може змінити білки у кровоносних судинах, створюючи проблеми із судинною системою, що є основним ускладненням при діабеті 1-го і 2-го типу.

Більшості пацієнтів необхідно постійно стежити за рівнем цукру в крові і приймати інсулін два-чотири рази на день для збереження життя.
За словами доктора філософії, засновника кафедри імунології діабету в Дуарте (штат Каліфорнія) Барта Роупа, дослідний Інститут City of Hope розробляє вакцину, яка може назавжди покінчити із залежністю від ін’єкцій інсуліну.
Нова вакцина під назвою D-Sense допомагає перевиховати імунну систему, навчаючи її не нападати на ділянки, що виробляють інсулін. За умови, що у людини все ще є деякі функціонуючі бета-клітини, її можна вводити у будь-який момент захворювання за допомогою кількох ін’єкцій.
Вакцина виготовлена з власних імунних клітин людини, змішаних із вітаміном D3 і білком, котрий міститься у клітинах підшлункової залози. Крім того, вона націлена лише на клітини, що викликають проблеми, тому імунна система може боротись із хворобами.
Клінічні випробування з пацієнтами можуть початися вже у наступному році.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».