Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Листопад 2019 15:33

Пізня вечеря ставить під загрозу здоров'я серця

Rate this item
(0 votes)

Нове дослідження американських учених показало, що вживання ситної і калорійної вечері у пізні години пов’язано з погіршенням роботи серцево-судинної системи, зокрема у жінок.
Раніше вчені зібрали докази того, що час прийому їжі впливає на здоров’я серця. Наприклад, прийом їжі на початку дня допомагає скинути вагу. Навпаки, пізня їжа сприяє зростанню ваги й уповільненню метаболізму.
Тепер же з’ясували, що при пізній вечері з’являються запальні маркери, які зазвичай пов’язані з діабетом і серцевими захворюваннями.

Нур Макарем, доктор філософії, молодший науковий співробітник Колумбійського університету, Колегія лікарів і хірургів у Нью-Йорку присвятили свою роботу вивченню моделей харчування і здоров’я серця. У групі брали участь понад 100 здорових жінок 33-річного віку.
Через рік досліджень були вивчені показники серцево-судинного здоров’я, головним чином сім факторів ризику, що включають — артеріальний тиск, рівень холестерину, цукру в крові, фізичну активність, дієту, вагу і куріння.
Результати засвідчили, що учасники, які споживали більше калорій після 18 години, мали гірше серцево-судинне здоров’я.
Більш того, на кожен 1 відсоток збільшення з’їдених калорій увечері оцінка здоров’я знижувалася. Кров’яний тиск та індекс маси тіла підвищувалися, погіршувався контроль рівня цукру в крові.
До цього часу підходи до профілактики серцевих захворювань, засновані на способі життя, були зосереджені на тому, що ми їмо й скільки ми їмо. Однак нові дані показують, що слід враховувати терміни і пропорції калорій під час вечері. У цілому це допоможе знизити ризик серцевих захворювань, наголосили вчені.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».