Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 20:49

Вживання цибулі знижує розвиток смертельної хвороби

Rate this item
(0 votes)

Дослідження китайських учених свідчать, що вживання навіть половинки цибулини на день знижує ризик захворювання на рак кишечника. Це виявили дослідники з Першої лікарні Китайського медичного університету.
У процесі їхньої наукової роботи стало зрозумілим, що пацієнти, які щодня вживали з їжею навіть 75 г свіжої необробленої цибулі, набагато знизили ризик розвитку смертельної хвороби.

Тим часом рак кишечника є одним із поширених видів у списку хвороб людини. Він пов’язаний зі способом життя та харчуванням, тому виправити помилку можна цими ж способами — зміною нездорових звичок і введенням у їжу тих продуктів, які за природними властивостями можуть боротися з раком кишечника та іншими запальними захворюваннями.
Таким продуктом китайські фахівці визначили цибулю, зазначивши, що йдеться й про зелене пір’я овочу, й часник, й цибулю-порей та всі інші види цибулинних. Усі вони працюють на бажаний кінцевий результат завдяки речовинам, які є в їх складі.
У дослідженні брали участь майже 1700 чоловіків і жінок, які щодня з’їдали 75 г будь-якої цибулі (це приблизно половина цибулини середнього розміру), на 79% рідше хворіли на рак кишечника. Навпаки, люди, які не люблять цього овочу і не їдять його, залишилися схильними до ризику і в результаті отримували хворобу.
Автор звіту доктор Чжі Лі з Першої лікарні Китайського медичного університету стверджує, що вони також побачили тенденцію: чим більша кількість цибулі у раціоні, тим надійнішим є захист від недуги.
Учені пояснюють це тим, що в цибулі є потужні біологічно активні сполуки, які є головним захистом від раку.
Цікаво, що дослідники виявили і таке явище: нарізка і подрібнення цибулі або часнику підсилюють ці властивості. Навпаки, теплова обробка — варіння, запікання, тушкування — зменшують цілющість овочу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».