Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 16:08

Зелений горошок допоможе запобігти діабету 2-го типу

Rate this item
(0 votes)

Ризик виникнення діабету 2-го типу та зменшення симптомів й ознак високого рівня цукру в крові можна знизити вживанням цього дешевого овочу. Йдеться про свіжий горох або зелений горошок. Усього 30 г овочу досить для щоденного раціону, щоб уникнути підвищення рівня цукру в крові.
Справа в тому, що без достатньої кількості інсуліну організм щосили намагається перетворити цукор у крові на корисну енергію.

У цьому, вважають експерти, дуже допомагає горох або горошок. Він є відмінним доповненням до будь-якої дієти діабетиків, особливо у свіжому вигляді.
Також горошок містить відносно невелику кількість вуглеводів. Крім іншого, у нього низький глікемічний індекс і дуже низьке глікемічне навантаження, що означає, що він не викличе раптових стрибків рівня цукру в крові.
Глікемічне навантаження враховує загальну кількість вуглеводів у їжі, тому цукор вивільняється повільніше, ніж в інших продуктах.
Цінність цієї рослини в меню очевидна, незважаючи на те що в ньому три чверті вуглеводів і що він вважається крохмалистим овочем. Однак це не прості вуглеводи, а складні, що повністю змінює якісну картину раціону.
З горохом організм також отримує клітковину, яка уповільнює засвоєння вуглеводів, тому він ніколи не стане причиною різкого підвищення цукру в крові.
Свіжий горох — найбільш поживний вид овочу, його можна їсти і як гарнір, і як закуску. При цьому слід пам’ятати, що у консервованому продукті можуть бути сіль, цукор і деякі консерванти, тому його краще уникати.
Крім гороху, експерти визначили ще один суперпродукт для діабетиків — ягоди. Провідні позиції тут посідає смачна й ароматна малина. Ця ягода містить антиоксиданти, звані антоціанами, які підвищують резистентність і чутливість до інсуліну. Вживання близько 160 мг антоціанів двічі на день може знизити рівень цукру в крові на 8,5%.
Крім малини, такими ж властивостями наділені вишня, чорниця, полуниця й ожина. Усі вони є гарним джерелом вітаміну С і клітковини й не містять багато вуглеводів. Ягоди добре додавати в сніданок або з’їсти їх на десерт. Це — легка альтернатива вуглеводним закускам. Крім того, завжди можна включати до раціону помірну кількість цитрусових, які також корисні при діабеті 2-го типу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».