Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Лютий 2019 20:59

Сміх здатний подовжувати життя

Rate this item
(0 votes)

Напевно, ви чули таке твердження. Виявилося, що це не порожні слова. Учені змогли науково пояснити благотворний вплив сміху на організм людини.
Під час наукового експерименту фахівці з’ясували, що після того як добровольці сміялися над переглядом комедійного фільму, робота їх системи кровообігу помітно поліпшувалась. Ефект тривав протягом доби.

Сміх здатний розслабити тіло людини. Один з експериментів показав, що навіть у передчутті сміху в організмі людини відбувається зниження рівня кортизолу та адреналіну майже на 40%.
Позитивний вплив сміху було виявлено і щодо імунітету людини. Під час сміху відбувається зниження запальних процесів, а клітини, які здатні знищувати клітини раку, стають більш активними. Іншими словами, сміятися так само корисно для імунної системи, як правильно харчуватися, спати і займатися спортом.
Одне з досліджень показало, що людина здатна краще переносити біль, коли вона сміється разом з іншими людьми. Науковці не можуть до кінця пояснити причину такого явища, ймовірно, що у цей момент відбувається вивільнення ендорфінів, які роблять організм менш сприйнятливим до больових відчуттів.
У будь-якому випадку спробуйте посміятися над чим-небудь дійсно смішним, коли вас щось турбує, і перевірте самі, що ваш больовий поріг збільшиться.
Сміх, виявляється, є ще й одним із видів фізичної активності. Звичайно ж, сміх не зможе замінити ранкову пробіжку або годинне заняття у спортивному залі, однак ученим удалося з’ясувати, що за допомогою тривалого сміху, рівного приблизно 10 хвилинам, можна позбутися від 40 кілокалорій.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».