Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Сiчень 2019 18:45

Інгаляція картопляною парою при застуді небезпечна для здоров'я

Rate this item
(0 votes)

Хто з нас під час застуди не сидів над каструлею з вареною картоплею, накинувши при цьому рушник на голову?
Раніше це вважалося одним із найефективніших методів позбавлення від недуги. Однак сучасна медицина з побоюванням дивиться на подібний спосіб самолікування. Лікарі переконані, що пара від картоплі може завдати шкоди організму людини. Фахівці стверджують, що картопляна пара не здатна боротися з мікробами.

Крім того, цю процедуру категорично заборонено проводити у разі гострої форми простудного захворювання і при високій температурі тіла. Інгаляція парою може посприяти розвитку бронхіту, набряк слизової горла може надмірно збільшитися.
До того ж пара порушить процес відтоку рідини з гайморової пазухи. Це робить небезпечною процедуру для людей, в яких утворюється гній у носоглотці і верхньощелепній порожнині.
Особливо небезпечна інгаляція за допомогою пари картоплі для маленьких дітей, оскільки діти через свій вік украй непосидючі й активні. Вони можуть випадково перекинути на себе гарячу ємність. У зв’язку з чим дитячі лікарі не рекомендують дихати над каструлею. Інакше ризик отримати опік значно збільшується.
Інгаляція картопляною парою має ще ряд протипоказань. У першу чергу про подібний спосіб лікування слід забути людям, які страждають від гіпертонії та інших захворювань серцевосудинної системи.
Цього не варто робити й тим, у кого часто йде кров носом, а також при запаленні легенів. Якщо у вас були виявлені порушення кровообігу в головному мозку, то ви теж повинні подумати про інші методи лікування.
Однак і це ще не всі застереження стосовно картопляної пари. Науковці закликають людей не відварювати пророслої або зеленої картоплі, оскільки вдихання парів цієї картоплі виділяє отруйну речовину — соланін.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».