Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Грудень 2018 17:25

Наскільки ми старі, визначають два наших віки

Rate this item
(0 votes)

Професор Морган Левін з Єльської медичної школи стверджує, що у нас є два віки — хронологічний і біологічний, і це важливо. Останній можна визначити завдяки алгоритму, який придумали вона та її команда.
Розроблений алгоритм являє собою новий спосіб уявлення про вік.

У лабораторії Левін працюють над безліччю різних вимірів старіння. Один із найостанніших засновано на вимірах крові, з яких отримують фенотиповий або біологічний вік.
Хронологічний — це вік і роки, прожиті за календарем, фенотиповий або біологічний — в якому стан тіла порівнюється із середнім ступенем придатності або рівнем здоров’я.
Не всі люди однакового хронологічного віку схильні до ризику розвитку серцево-судинних захворювань, раку або смерті, зазначає Левін. Біологічний вік дає краще уявлення про це.
Учені говорять, що хронологічний вік — це поверхове число. Біологічний же визначає наше здоров’я і у кінцевому рахунку наше життя. Левін та її колеги визначили дев’ять біомаркерів зі звичайного аналізу крові. Вони включають рівень цукру в крові, стан нирок і печінки, імунні й запальні умови.
Цифри вносять у комп’ютер, а алгоритм розраховує решту.
Люди з біологічним віком, нижчим за свій хронологічний вік, мають більш низький ризик смертності. Навпаки, старіючі швидше календарного віку відрізняються високим ризиком смертності. Вони потенційно більш схильні до розвитку захворювань, пов’язаних із віковим діапазоном.
Найважливіше полягає в тому, що це можна змінити. Люди, здатні вносити зміни у звички життя, харчування, вправи і сон, зроблять кроки для зниження ризику і поліпшення свого біологічного віку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».