Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Листопад 2018 12:03

Виявлено стародавні ліки від каменів у нирках, застуди й облисіння

Rate this item
(0 votes)

Археологи виявили, що люди, які жили у IX– X століттях, камені у нирках, застуду, лупу й облисіння лікували листям папороті. Про це свідчать рослинні білки, знайдені в останках древніх людей. Отримані дані говорять про те, що це був чай із листя рослини.
Сьогодні папороті використовуються в усьому світі для лікування різних захворювань, включаючи рани, болі у шлунку, зміїні укуси й навіть психічні розлади.

Історичні записи показують, що люди заливали водою свіже або висушене листя, іноді використовуючи як ароматизатор шкірку цитрусових.
Доктор Елена Фіорін із Департаменту археології Університету Йорка повідомила, що папороті використовували травники, хірурги, лікарі та інші цілителі протягом століть також по всій Європі.
Слід зазначити, що вчені уважно вивчають середньовічну медицину. Завдяки археологічним даним вони дізнаються, як люди використовували природне середовище для надання медичної допомоги протягом усієї людської еволюції.
Тим часом еволюція стійких до антибіотиків мікробів означає, що завжди можна знайти нові препарати для боротьби з патогенами, які перестали піддаватися лікуванню.
Зараз відоме лікування малярії з використанням одного з видів полину, котрий застосовувався для лікування хвороби у Китаї ще в четвертому столітті. Науковець, який розробив ліки на його основі, отримав Нобелівську премію. Його протималярійний препарат був знайдений після безуспішного тестування понад 240 тисяч з’єднань, поки не був підтверджений стародавній китайський рецепт.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».